28 / 04 / 2024

ofis emlak vergisi

ofis emlak vergisi

Vergi takvimine göre 2017 yılı emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. İşte işyeri emlak vergisi 2017 oranları..

Home ofis emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz malın türüne göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor. Peki, bir konut hem ev hem işyeri olarak kullanılırsa ne olur? Home ofis emlak vergisi nasıl ödenir?

İşyeri emlak vergisi beyannamesi!

Dükkan veya ofis gibi vasfı işyeri olan bir taşınmaz mal aldığınızı düşünelim. Emlak vergisi mükellefiyetinizin başlaması için yıl sonuna kadar beyanname verilmesi gerekiyor. İşte belediyeye verilecek işyeri emlak vergisi beyannamesi...

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Dükkan, mağaza ve ofis gibi işleri, meskenler, arsa ve araziler için sahipleri tarafından emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte dükkan emlak vergisi oranları..

Tapuda home ofis olarak kayıtlı evin emlak vergisi!

Tapuda home ofis olarak kayıtlı evin, mesken olarak kullanılması durumunda ev sahibi emlak vergisi indirimlerinden yararlanabiliyor mu? İşte tapuda home ofis olarak kayıtlı evin emlak vergisi ile ilgili yasal esaslar...

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

ofis emlak vergisi Haberi

ofis emlak vergisi

Türkiye sınırları içerisinde evi, işyeri, arsa ve arazisi olanlar için vergi dönemi başlıyor. Emlak vergisi 2017'nin 1. taksiti 1 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Vergide 2. taksitler Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi için ödemeler ilçe belediyesine giderek doğrudan veya e-belediye sistemi üzerinden yapılabilecek.


Vergi için ödenecek bedeller ise taşınmazın türüne göre belirlenen oranlara ve taşınmazın değerine göre hesaplanacak. İşyeri sahipleri için kanunda belirlenen oranlar şu şekilde:


İŞYERİ EMLAK VERGİSİ 2017

Normal yörede Binde 2

Büyükşehirde Binde 4


HESAPLAMA ÖRNEĞİ 

İşyeri değeri: 500 bin TL

Büyükşehirde: 2 bin TL

Normal yörede: 1 TL


Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Bankalar

AKBANK T.A.Ş.(*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA...