18 / 05 / 2024

Ofis ve ev projelerinde metreküp kavramı

Ofis ve ev projelerinde metreküp kavramı

TATAR Yapı, İstanbul Ataşehir 'de ev ve ofis projelerinde metrekare yerine metreküp kavramını ön plana çıkaracak. 'Loft Up/7.60' ve 'Work Up/5.50' adındaki projelerde uygulama dikkat çekiyor.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira sözleşmelerinde yeni düzenleme meclise geliyor!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira sözleşmeleriyle ilgili yeni düzenleme, bayram sonrası meclisin gündeminde olacak. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında 4 önemli detay! Ne yapılabilir, ne yapılamaz?

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi, hem kira artışı hem de tahliye ile ilgili yapılacakları ve yapılamayacakları araştırıyor. Avukat Esat Özel, X sosyal medya hesabından 4 maddelik önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, kira sözleşmesi ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte konu ile ilgili merak edilenler...

Kiracılar ve ev sahipleri dikkat! Kira zammı sınırlaması ne zaman sona erecek?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan kira zammı tartışmaları sürekli devam ederken yüzde 25 kira zammı sınırlamasının ise devam edip etmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen konular ve haberin detayları...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Kiracı ve ev sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara "satılık konutu alıcıya gösterme" de taşındı. Ankara'da meydana gelen olayda arabulucu, yüksek yargı kararları kapsamında konut malikinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak değerlendirdi.

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kiracılar, kira ücretlerinde yaşanan yüksek artışlardan rahatsızlık duyarken, ev sahipleri evlerini kiralayanların ortalama kira fiyatlarına göre daha ucuz oturmasından şikayetçi. Anlaşmazlıklar giderek artıyor ve sonunda mahkemeye taşınıyor. Peki kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

Kia, Niro Hibrit ve Ev modellerine yapacağı zammı erteledi! İşte güncel fiyatlar...

Kia, tüm modellerinin fiyat listesini güncellemeye devam ederken, son olarak Niro Hibrit ve Niro EV modellerinin fiyat listelerini de paylaştı. Bu modellere ekim ayında zam yapmayan Kia, yapılacak zammı ertelediğini duyurdu.

Ofis ve ev projelerinde metreküp kavramı Haberi

Ofis ve ev projelerinde metreküp kavramı

İstanbul Finans Merkezi'ne komşu bir konumda hayata geçecek olan 'Loft Up/7.60' ve 'Work Up/5.50' adındaki projelerde, tavan yükseklikleri 7.60 metre ve 5.50 metre olarak dikkat çekiyor.



190 milyon dolar beklenen iki proje, loft konseptiyle inşa edilecek. Tatar Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Tatar, konut ve ofis projelerinin tamamında metrekare hesabının yapıldığını belirterek, "Biz bu kavramı yeniden tanımlıyoruz ve standart, yatay düzlemde alanlar sunmuyoruz. 7.60 metre ve 5.50 metre tavan yüksekliğine sahip loft projelerimizle sektöre metreküp sorgulamasını getiriyoruz" dedi. 



Otel de planlıyor 

Tatar Yapı, toplamda 85 bin metrekare üzerinde loft konseptli projeler geliştiriyor. 6 adet serisi hedeflenen Loft Up/7.60 projesinde 140 metrekare ile 190 metrekare arasında değişen loft daireler yer alıyor. 5.50 metre tavan yüksekliğine sahip 25 adet serisi hedeflenen Work Up/5.50...