20 / 05 / 2024

ofislerin konuta dönüşümü

ofislerin konuta dönüşümü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ofisleri konuta dönüştürme imkanı sağlarken, sektör temsilcileri henüz ofislerin konuta dönüşümünün başlamadığını belirtti. İşte ayrıntılar..

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Şeker GYO, Şeker Kule'deki ofisleri konuta dönüştürecek!

Şeker GYO tarafından, şirket aktifinde bulunan Şeker Kule'deki ofislerin konuta dönüştürülmesine karar verildi. İşte ayrıntılar...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Ofisten konuta dönüş beklenen ilgiyi görmedi! Ofise rağbet katlandı! 

Konutta arz krizini hafifletmek üzere Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ticari+konut kullanımlı parsellerde yapılmış ofislerin konuta dönüşümüne imkan sunan uygulamanın beklenen talebi görmediği belirtildi. İşte ayrıntılar..

Ofisten konuta dönüşte flaş gelişme! Uygun fiyatlı konutlar geliyor mu? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ofisleri konuta dönüştürme imkanı sağlarken, sektör temsilcileri henüz ofislerin konuta dönüşümünün başlamadığını belirtti. İşte ayrıntılar..

Ofisler ve oteller konuta dönüşebilmeli!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS), Başkanı İsmail Özcan yaptığı açıklamada ofis ve otel binalarının konuta dönüşümünün gerekli olduğunu söyledi.

Esenler'de 40 bin konuta dönüşüm müjdesi!

Esenler’de 4 yılda 40 bin konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilnecek. Esenler Belediye Başkanı Göksu, "6-7 yılda dönüşmemiş konut kalmayacak" dedi

Kiptaş Süleymaniye kentsel dönüşüm projesi!

Kiptaş Süleymaniye Konut Projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. 1.528 lüks konuta yer verilecek projede 1+1'den 5+1'e kadar konut alternatifleri olacak...

Gayrimenkul sertifikası sonunda konuta dönüşebilir!

Gayrimenkul sektörünün yeni yatırım aracı olan sertifikalar sonunda konuta dönüşebilir. Gayrimenkul sertifikaları Nisan ayında işlem görmeye başlayacak.

Esenler Havaalanı Mahallesi'nde dönüşümün yüzde 90'ı tamam!

Kentsel dönüşümün İstanbul’daki ilk adreslerinden Esenler’de Havaalanı Mahallesi sakinleri yeni evlerine dönüş öncesi heyecan içinde.Mayıs’ta anahtarlarını teslim alacak vatandaşlar, “100 bin TL’lik dairede oturanlar 500 bin TL’lik konuta sahip oldu”diyor

Fatma Yazgülü: Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan faydalanın!

Maps Estate Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı'nın sahibi Fatma Yazgülü, bugüne kadar onlarca kişiyi aradığı tipte arsa ve konuta kavuşturduğunu belirterek, "Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan herkes faydalansın" dedi.

Alansal dönüşüm nedir?

2015 Kentsel dönüşüm stratejisine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bireysel dönüşüm yerine, belediyelerle işbirliği halinde 4-5 bin konuta kadar çıkacak “alansal dönüşüme” geçme kararı da aldı. Peki, alansal dönüşüm nedir?

ofislerin konuta dönüşümü Haberi

ofislerin konuta dönüşümü

Her sene 1,5 milyon yeni konut üretimine ihtiyaç duyulan Türkiye’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 18 Ağustos’ta Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde değişikliğe giderek icaret + Konut kullanımlı parsellerde yapılmış ofisleri konuta dönüştürme imkanı sağladı. Sektör temsilcilerine göre uygulamayla henüz konuta dönüş başlamadı fakat, süreçte yasa gereği zorunlu olarak ofis yapılan projeler ile yapım aşamasındakilerde konuta geçiş yaşanacağına dikkat çekiliyor. 

İşte ofislerin konuta dönüştürülmesi uygulamasındaki son durum...

Denge Değerleme’den yapılan açıklamaya göre henüz ofis alanlarını konuta çevirmeyi düşündüğünü ya da uygulamaya geçen herhangi bir proje olmadığı ifade edildi. Fakat süreçte, Batı İstanbul’da Basın Ekspres ve Doğu İstanbul’da Kartal bölgelerinde üretilen ofis projelerinin bu uygulamadan daha yoğun şekilde yararlanma olasılığı olabileceğine dikkat çekildi. Bu bölgelerdeki ofis projelerinin kurumsal ve prestijli firmaların...