05 / 05 / 2024

öğrenci yurdu yatırımcıları

öğrenci yurdu yatırımcıları

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Univa'nın son 120 öğrenci evini Ürdün’deki yatırımcılar aldı!

Tek seferde en büyük yabancı yatırımı çeken Univa Sakarya’daki tüm öğrenci evleri satıldı. Univa'nın son 120 öğrenci evini Ürdün’deki yatırımcılar satın aldı..

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi yurt yatırımları!

Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla tercih dönemi başlıyor. Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımcıları için son dönemde ciddi potansiyel yaratıyor. 

Gayrimenkul yatırımcıları için yeni potansiyel öğrenci yurtları!

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Departmanı’nın hazırladığı "İstanbul Yurt Sektörü Raporu"na göre, öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımcıları için son dönemde ciddi potansiyel yaratıyor.

Yabancı yatırımcılar İstanbul’da öğrenci evi alıyor!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 Raporu’na göre İstanbul, Avrupa’da yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği ilk 20 şehir arasında yer alıyor. Uluslararası yatırımcılar İstanbul’da öğrenci evi alıyor.

Yabancı yatırımcılar gayrimenkul sektörüne 1 milyar 267 milyon dolar yatırım yaptı!

Yabancı yatırımcılar, 2014 yılının ilk 4 ayında Türkiye Gayrimenkul sektörüne 1 milyar 627 milyon değerinde yatırım yaptı. 2007 yılında bu rakam 1 milyar 256 milyon dolar civarındaydı.

Yabancı yatırımcılar 1 milyar 267 milyon dolarlık yatırım yaptı!

Uluslararası yatırımcıların gayrimenkule doğrudan yatırımları ocak-nisan dönemleri itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Yılın ilk 4 ayında Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 1 milyar 267 milyon dolarlık doğrudan yatırım yapıldı...

Yabancı yatırımcılar, Türkiye'de 1 milyar 267 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yaptı!

Yabancı yatırımcıların bu yılın ocak-nisan döneminde Türkiye'ye yaptıkları doğrudan gayrimenkul yatırımları, yüzde 42 arttı. Yılın ilk 4 ayında Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 1 milyar 267 milyon dolar doğrudan yatırım yaptı...

Ali Nuhoğlu: Arap yatırımcıların gözü Fikirtepe'de!

Ali Nuhoğlu, yabancı yatırımcının Fikirtepe’de elinde para dolu çantayla gezen yabancı yatırımcılar olduğunu belirtirken, Hızır Selioğlu da “Rakamlar yakında Bağdat Caddesi’ ni geçecek" diye konuştu...

İzmir'deki 7 alan turizm yatırımcılarına açıldı!

İzmir’de girişimciler için çok cazip 7 yer turizm yatırımcılarına açıldı. İlde yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların en geç 8 Ağustos 2014 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat etmeleri gerekiyor

Crown Palace Ortadoğulu ve Arap yatırımcıların beğenisini topladı!

Babacan Yapı'nın ingiliz ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek projelendirdiği Crown Palace. Ortadoğulu ve Arap yatırımcıların beğenisini topladı. Projenin yüzde 40'ının henüz lansmana çıkmadan yatırımcılar tarafından satın alındığı öğrenildi.

Tahincioğlu Gayrimenkul projeleri Palladium AVM’de yatırımcılar ile buluşacak!

Tahincioğlu Gayrimenkul, İstanbul'daki Nidakule Ataşehir Kuzey ve Nidapark Beşiktaş projelerini 15 Temmuza kadar, uygun fiyatlar ve ödeme planlan ile Ataşehir'deki Palladium AVM'de yatırımcıları ile buluşturuyor.

Tacettin Özden yeniden Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı oldu!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (KODER) genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Olağan genel kurul sonucu Korumar Otel Genel Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden yeniden başkanlığa seçildi.

Kerem Bilge: Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirtti. Bilge, 'Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar' dedi.

öğrenci yurdu yatırımcıları Haberi

öğrenci yurdu yatırımcıları

Genç nüfus ve yeni açılan üniversiteler yükseköğrenimdeki öğrenci sayısını yıldan yıla artırırken yatırımcının karşısına da yeni fırsatlar çıkardı. Özel sektörün öğrenci yurdu yatırımlarında son dönemde büyük artışlar oldu. 2014, 2015 ve 2016’nın ilk üç ayında toplam 187 özel yurt yatırımı için teşvik belgesi alındı. Bu yatırımların sağlayacağı yatak kapasitesi 132 bin 211 olurken, parasal değeri de 2 milyar 264 milyon lirayı buldu. Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre 2014 yılında 29 bin 411 öğrenci kapasiteli, yatırım değeri 534.1 milyon lira olan 75 yurt yatırımı için teşvik alındı. 2015 yılında ise 96 yeni yatırım için teşvik belgesi alındı. Ancak öğrenci kapasitesi ve yatırım değerinde rakamlar üçe katlandı. Öğrenci kapasitesi 81 bin 244, yatırım değeri de 1 milyar 326 milyon lira olarak gerçekleşti. 


İlk...