28 / 04 / 2024

öğrencilerin ev kiralaması için gerekenler

öğrencilerin ev kiralaması için gerekenler

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla, öğrencileri ve velilileri kiralık ev telası sardı Üniversite sınav sonuçlarını açıklanmasıyla, emlakçıların da telefonu çalmaya başladı. Ev bulma telaşı kiralık ev aramalarında artışa neden oldu

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

Ev kiralayacak öğrenciler bunlara dikkat! Konut kiralarken bu 5 maddeyi gözden kaçırmayın!

Öğrencilerin kiralık ev arayışına girmesine az bir süre kaldı. Ev kiralayacak öğrenciler için tavsiyeler peş peşe geldi. İşte ev kiralayacak öğrenciler için 5 önemli tavsiye...

Öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin okudukları büyükşehirlere dönmesiyle beraber konut sorunu gündeme geldi. Ev kiraları hızla artarken, öğrenciler yurtlarda da yer bulamamaya başladı. Peki konut sorunu nasıl çözülecek?

Öğrenciler neden ev bulamıyor? 

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber öğrencilerin ev bulma telaşı da başladı. Çok sayıda öğrenci yurt ve ev bulamazken bahçelerde sokaklarda yatmaya başladı. 

Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan ev sahiplerine kira çağrısı!

Tunceli'de öğrenciler ev bulma sorunuyla karşı karşıya. Tunceli Valiliği, öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla atıl durumdaki binaları yurt yaparken, boş evlerin öğrencilere verilmesi için de harekete geçti. Yetkili isimler kiraların düşürülmesi için ev sahiplerine çağrıda bulundu.

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

İstanbul’da fahiş kira tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş'taki Vişnezade Mahallesi; kentte son bir senede konut kiralarının en fazla yükselişe geçtiği ikinci mahalle oldu.

Fatih Mehmet Maçoğlu'dan öğrencilerin barınma sorununa çözüm!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kiralık ev bulamayan öğrencilerin sorununa çözüm sunacaklarını dile getirerek Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın yurt inşaatıyla ilgili açıklamada bulundu.

Öğrenciler yaşayacak ev bulamıyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu gün geçtikçe büyüyor. Kiraların artmasıyla beraber öğrenciler bütçelerine uygun ev bulamıyor. 

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı büyüyor!

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Öğrencilerin ev bulma sıkıntısı büyüyor!

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması ile beraber öğrenciler okulların bulunduğu kentse dönmeye başladı. Ev bulamayan öğrenciler heveslerinin kırıldığını dile getirdi. 

Ev sahiplerinin öğrenci depozitosu çılgınlığı! 

Üniversite tercihlerin açıklanması ve yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerin ev arayış sorunları başladı. Diledikleri gibi ev bulan öğrenciler ev sahiplerinin depozito talebi ile karşılaşıyor.

Öğrencilerin ev telaşı başladı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı öğrencilerin barınma telaşı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar öncesinde öğrenciler için ise barınma telaşı başladı" diye konuştu.

Ev kiraları tüm zamanların zirvesinde!

Kiralık konut fiyatlarındaki yükselişler ev arayanları zor duruma düşürüyor. Ertelenen düğünlere, taşınmalara start verilmesi, öğrencilerin ve yabancıların ev arayışının aynı dönemde başlaması talebi patlattı. Stok azaldı ancak talep arttı. Bu nedenle kira fiyatları yüzde 60’ıtan fazla arttı.

öğrencilerin ev kiralaması için gerekenler Haberi

öğrencilerin ev kiralaması için gerekenler


Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla, öğrencileri ve velilileri kiralık ev telası sardı Üniversite sınav sonuçlarını açıklanmasıyla, emlakçıların da telefonu çalmaya başladı. Tatil dönüşü öğrencileri saran ev bulma telaşı kiralık ev aramalarında artışa neden oldu. Başka şehirlerden gelen üniversite öğrencileri ve aileleri ev arama telaşına girdiler. 


KİRALAR ARTTI

Suriyelilerin Konya ya akın etmesi ev kiraların bir hayli yükselişe neden oldu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Emlakçılar, "Hem öğrenciler hem vatandaşlarımız için kira fiyatları oldukça yüksek. Bu arz ve talebe bağlı olduğu için talep fazla, arz edilen çok az olduğundan kiralar yukarıya doğru tırmandı. Dışarıdan gelen Suriyeli yabancıların kira artışında etkisi büyük oldu. Bizim vatandaşlarımızda bundan dolayı çok olumsuz etkilendi. Öğrenciler kira fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ı+ı kirası 300-500 TL arasında olan stüdyo daireleri tercih...