03 / 05 / 2024

ohal inşaatı etkiler mi

ohal inşaatı etkiler mi

Darbe girişiminin ardından iş dünyası ve finansal piyasalar normal seyrine devam ederken, ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaatta da vinçler durmadı. Son dönemde Türkiye’de yatırımları artan yabancılara da ‘Tereddüt etmeyin’ mesajı verildi.

Kırgızistan'da inşaat malzeme pazarlarının çalışmasına izin verildi!

Kırgızistan'da 25 Mart'ta ilan edilen OHAL bu gece itibarıyla bitti, inşaat malzeme pazarlarının çalışması için izin çıktı...

İnşaat sektörünün aksaması tüm sektörleri etkiler!

Konya Yenigün Gazetesi köşe yazarı Emre Eroğlu Vadi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhalim Öncü ile röportaj gerçekleştirdi. Öncü, inşaat sektörüne ilişkin deneyimlerini paylaşarak, “inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir” dedi.

Asgari ücretin 1.300 TL olması inşaat sektörünü etkiler!

Euler Hermes Baş Ekonomisti Subran: "Asgari ücretin bin 300 Türk lirası olmasının turizm, inşaat gibi emek yoğun sektörlere etkisi olur. Türkiye'de özel tüketim çok artmış durumda." dedi.

Asgari ücretin çıkması inşaat sektörünü nasıl etkiler?

Bakırcı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sağlam, asgari ücretin 1300 TL’ye çıkması halinde inşaat sektöründe yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi.

Koalisyonun kurulması inşaat sektörünü nasıl etkiler?

Piyasaların dış gündemi Yunanistan. İçeride ise AKP-MHP veya AKP-CHP koalisyonu fiyatlanıyor. Hükümet kurulursa endişeler azalır, bu da düz cam, inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya hisselerini olumlu etkiler.

İnşaat sektöründeki kriz ekonomiyi derinden etkiler!

MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, "Ekonominin sadece inşaat sektörü üzerine kurulması büyük yanlıştır. İnşaat sektöründeki bir kriz ekonomiyi derinden etkiler." dedi.

İTO: İnşaat malzemelerinde yüzde 3,52 artış var!

Geçen ay yakacak ve enerji maddelerinde yüzde 5,11, madenlerde yüzde  4,25, inşaat malzemelerinde yüzde 3,52, kaydedilen artışlar genel indeksi artırıcı yönde etkiler gösterdi    

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

ohal inşaatı etkiler mi Haberi

ohal inşaatı etkiler mi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Pazartesi gününden itibaren işlerin devam ettiğini belirterek, “Tüm finans sistemi çalışıyor, şirketler işlerine devam ediyor. Biz de tüm yüklenicilerimizle iletişime geçtik, toplantılar yaptık. Müteahhitlerimize, ‘Şantiyelerde işler devam edecek, hiç kimse işten çıkarma yapmayacak’ dedik” diye konuştu. Yabancı yatırımcılardan da telefonlar aldıklarını ifade eden Murat Kurum, şöyle devam etti: “Yatırımcılarımıza herhangi bir sıkıntı olmadığını, işlerimize devam ettiğimizi, Türkiye’nin bu demokrasi mücadelesinden güçlü çıkacağını söyledik. Tereddütünüz olmasın mesajı verdik.”


Emlak Konut'un hangi projelerinde satışlar devam ediyor?



Olumsuz dönüş yok



23 inşaat firmasının üye olduğu Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik de şok dalgasının çabuk atlatıldığını belirterek, “Artık duruma ülkenin iç işleri olarak bakılıyor. Yabancılardan yatırımlarına yönelik ‘Ne yapacağız?’...