28 / 04 / 2024

ohal kapsamında alınan tedbirler

ohal kapsamında alınan tedbirler

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında kapatılan kurumlara ne olacak?

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan kurum ve kuruluşların mülkiyetindeki binalardaki taşınırlar, güvenlik önlemleri alınarak aynen muhafaza edilecek.

Uşak'ta 6 özel okul ve 15 yurt kapatıldı!

OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin İlk Kanun Hükmünde Kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Uşak'ta 6 özel okul, 15 yurt, 10 dernek ve 1 sendika temsilciliği kapatıldı.

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

SGK 23 ilacı geri ödeme listesine aldı! İşte geri ödemeye alınan o ilaçlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içerisinde bulunan ilaçlara bir yenileri daha eklendi. Buna göre artık reçeteye yazılan bu ilaçlar sigorta kapsamında alınabilecek. İşte haberin tüm detayları...

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.

İzmirli kahvehane ve kıraathane sahiplerinden kira tepkisi!

Yeni tip Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemler çerçevesinde uygulanan taş ve kağıt oyunları yasağı bugün itibarıyla kaldırıldı. Kahvehane esnafları bu duruma sevindi ancak kira masraflarından şikayetçi oldu.

Sadece kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! Yüzde 50 şartı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler sonucunda uygulanacak olan tam kapanmanın detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelgede kamu çalışanlarını ilgilendiren maddeler de var. Bazı kamu çalışanları tam kapanma kapsamında uygulanacak olan bu yasaklardan muaf tutulacak

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Esnaflardan dükkan kiraları değerlendirmesi!

Gelinlikçiler, kuaförler, düğün salonu sahipleri, fotoğrafçılar, lokanta ve restoranlar Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerden en fazla etkilenen iş kolları arasında bulunuyor. 

Hafta sonu marketler ve bakkallar saat kaça kadar açık?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar bir çok alanda olduğu gibi marketlerin ve bakkalların çalışma saatlerini de değiştirdi.

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı hangi günler?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ülke genelinde uygulanmaya devam ediyor. Yeni koronavirüs tedbirlerine göre 65 yaş üstü vatandaşlar hafta içi sadece 3 saat sokağa çıkabilecek.

Bu ofislere talep ikiye katlandı!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınan yyasaklarla cafe ve restoranları ofis olarak kullanan beyaz yakalılar ofislerinden oldu. Buralarda işlerini sürdüren, toplantılarını yapan, yeni iş fırsatları da yakalayabilen çalışanlar; aynı tarzla devam edebilmek için hibrit ofislere yöneldi.

2020'nin ilk 6 ayında 156 yatırım projesi teşvik kapsamına alındı!

2020'nin ilk yarısında başta imalat sanayi olmak üzere eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek 156 yatırım projesi de teşvik kapsamına alındı.

Sakarya Büyükşehir kiracılarından kira almayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde zarara uğrayan kiracılarından kira almayacak. Esnafa yönelik destek paketi kapsamında alınan kararla, Belediye kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedellerini almayacak...

ohal kapsamında alınan tedbirler Haberi

ohal kapsamında alınan tedbirler

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 3/10/2016 tarihinde kararlaştırıldı.


KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME


OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA BAZI TEDBİRLER ALINMASI  HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME


Karar Sayısı: KHK/675

Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirler alınması; Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 tarihli ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nca 3/10/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Kamu personeline ilişkin tedbirler

MADDE 1- (1) Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut...