05 / 05 / 2024

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname

KHK/670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Pendik'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında tam 5 bin bina yıkıldı!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı açıklamada, Pendik'te son 10 senede tam 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkıldığını söyledi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında 2. etap 247 konut ve iş yerini teslim ederek, bazı tesisler ile millet bahçesi için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! 45 bin TL maaşla personel alımı yapılacak!

Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, havaalanlarında yaşanan personel eksikliği sebebiyle Türkiye'den geçici olarak 2 bin işçinin alınmasına onay verdi. Peki başvuru detayları ne oldu? İşte ayrıntılar...

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

CHP’li milletvekillerinden Adalar'daki plan yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

CHP’li milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Adalar’daki plan yapma yetkisinin İBB’den alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Duruma tepki gösteren vekiller, bu kararın geri çekilmesini talep etti.

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname Haberi

OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler hakkında kanun hükmünde kararname

KHK/670 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


Olağanüstü hal kapsamında bazı tedbirlerin alınması, Anayasanın 121 inci maddesi ile 25/10/1983 sayılı ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 4 üncü maddesine göre Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca 15/8/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.


Bu Kanun Hükmünde Kararname ile 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında, darbe teşebbüsü ve terörle mücadele çerçevesinde bazı tedbirlerin alınması amaçlanmaktadır.


Kararname kapsamında devir işlemlerine ilişkin tedbirler şu şekilde;


MADDE 5- (1) 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler gereğince kapatılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne veya Hazineye devredilen kurum, kuruluş, özel...