07 / 07 / 2024

Okmeydanı davası

Okmeydanı davası

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş. Paha biçilmez abidelerin olduğu Okmeydanı talan edilmiş, siyasilerin oy kaygısı ile gecekondu yapımına göz yumması tarihi meydanın harap olmasına yol açmış.

Okmeydanı planı iptal edildi!

Okmeydanı Çevre Koruma Derneği tarafında, 1/5000 Nazım İmar Planı için açılan yürütmenin durdurulması ve planın iptali davası sonuçlandı. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 1/5000 Nazım İmar Planı'nı oy birliğiyle iptal etti.

Tariş Pamuk Birliği'nin arazi davası Yargıtay'a taşınıyor!

Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tariş Pamuk Birliği ile İAOSB arasındaki arazi davasında, Tariş'in talebini reddetti. Tariş Pamuk Birliği, temyiz haklarını kullanmak için davayı Yargıtay'a taşıyacak..

İzale-i şuyu davası nedir?

Ortaklığın giderilmesi anlamına da gelen izale-i şuyu davası nedir? İzale-i şuyu davası nasıl açılır? İzale-i şuyu davası hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Şufa hakkı davası dilekçe örneği!

Şufa hakkı davası hakkında detaylı bilgiler ve şufa hakkı davası dilekçe örneği haberimizin devamında yer alıyor. Şufa hakkı konusu hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyin..

Paydaşlığın giderilmesi davası dilekçe örneği!

Sulhen giderilemeyen paydaşlığın sona ermesinde paydaşlığın giderilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Paydaşlığın giderilmesi davası konusu ve paydaşlığın giderilmesi davası dilekçe örneği haberimizin devamında yer alıyor..

Zilyetliğin iadesi davası!

Zilyetlik davaları zilyetliğin iadesi davası ve tecavüzün önlenmesi davası olarak ikiye ayrılıyor. Peki zilyetliğin iadesi davası nedir? Konu hakkında detaylı bilgiye erişmek için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ege Plastik Çiğli'deki fabrikasının satış ihalesinin feshi davası açıldı!

Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan yazılı açıklamaya göre Ege Plastik İzmir Çiğli'deki fabrikasının satış ihalesinin feshi davası açıldı...

Bayram Otel davasının karar duruşması görüldü!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde çöken ve 24 kişinin can verdiği Bayram Otel davasının karar duruşması dün görüldü. Dava sonucunda Tevfik Bayram'a hapis kararı çıktı..

Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası!

Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası nasıl görülüyor? Ecrimisil talepli davalarda zamanaşımı süresi ne kadardır? Hisseli taşınmazlarda ecrimisil davası hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizin devamında yer alıyor..

Şişhane Okmeydanı havaray!

29 Aralık 2002 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna açıklanan projelerle ilgili açıklamaya göre Şişhane Okmeydanı havaray hattının bir ucu Okmeydanı Edirnekapı Kazlıçeşme şeklinde olacak...

Özak Aytur davası 26 Aralık'a ertelendi!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya 3 Ekim 2013 tarihinde yapılan duruşmada göre Özak Aytur davası 26 Aralık 2013 gününe ertelendi...

Reddi miras davası nerede açılır?

Reddi miras davası nerede açılır?: Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılabiliyor. Sulh hakimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit ediyor...

Reddi miras davası nasıl açılır?

Reddi miras davası nasıl açılır?: Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılabiliyor. Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekiyor. Sulh hakimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit ediyor...

Okmeydanı davası Haberi

Okmeydanı davası



Fatih Sultan Mehmed'in fetih öncesi karargah kurduğu ve ''gaza namazı'' kıldığı tarihi alan ''yağma alanı'' oldu


  Okmeydanı kan ağlıyor


Kemal Önder


   Okmeydanı kan alıyor...

   Çağ açıp çağ kapayan eşsiz kumandan, büyük asker Fatih Sultan Mehmed'in fetih öncesi karargah kurduğu, fetih hazırlıklarını sürdürdüğü ve hepsi de kendisi gibi ebediyete göç etmiş askerleriyle ''gaza namazını'' kıldığı tarihi Okmeydanı yas tutuyor.

   Osmanlı okçularının, o dönemde düzenlenen yarışmalarda gösterdikleri ustalığın birer nişanesi olarak dikilen menzil taşlarından bugün eser kalmamış.

   Bir zamanlar dutluklarla kaplı geniş bir meydan olan Okmeydanı gibi paha biçilmez bu abideler de talan edilmiş.

   Daha 5 sene öncesine kadar...