06 / 05 / 2024

Okmeydanında tapu sevinci

Okmeydanında tapu sevinci

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nın kanayan yarası tapu meselesini çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Demircan, 9 aileye tapularını kendisi teslim etti.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Ev satışında tapu devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kardeşler arasında tapu devri masrafı bu yıl ne kadar? İşte ödenmesi gereken masraflar!

Kardeşler arasında tapu devri işlemi bağış ya da satış yöntemiyle gerçekleştirilebiliyor. Tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcıdan belirli oranda harç ödemesi tahsil ediliyor. Peki, Kardeşler arasında tapu devri masrafı ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kardeşler arasında tapu devri masrafı 2022!

Tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devri kardeşler arasında olursa ne kadar harç ödenir? İşte kardeşler arasında tapu devri masrafı 2022...

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tapu müdürü, 1 tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memurunun da yer aldığı 32 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesinde evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlara silah çekildiği iddia edildi

KİPTAŞ Okmeydanı Van Blokları'nda 80 daire hak sahiplerine dağıtılacak!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir yere sahip olan Van Blokları’ndaki 130 konutu teslime hazır hale getirdi. Beyoğlu Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalarda 80 konut hak sahiplerine dağıtılacak. 

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk kazma Kasım'da vuruluyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'ndaki projelere ilişkin açıklamalar yaptı. Yıldız, "Okmeydanı’nda dönüşüme Fetihtepe mahallemizden başlamayı düşünüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız Kasım ayında ilk kazmayı vuracak şekilde planlamasını yapıyor" dedi...

Okmeydanında tapu sevinci Haberi

Okmeydanında tapu sevinci

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nın kanayan yarası tapu meselesini çözüme kavuşturmaya devam ediyor.  Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi'ndeki Yıldız apartmanına misafir olan Demircan, 9 aileye tapularını kendisi teslim etti. Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapuları büyük bir hızla verilmeye devam ediyor. Proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 5 bin 200 hak sahibine tapuları teslim edildi. Yıldız apartmanı sakinlerinin evlerine konuk olan Başkan Demircan, apartman sakinlerinin sorunlarını da tek tek dinledi. Hak sahipleri ile konuşan başkan Demircan, ilerideki Okmeydanı projesi için hakkında bilgi verdi.


“Okmeydanı'nda mülkiyet çözülmüş durumda”

Bir apartmanın bütün sakinlerine tapularını vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Verdiğimiz tapular sayesinde, Okmeydanı'nda vatandaşlar 'Bir gün buralar yıkılır mı? Bizi buradan gönderirler mi?'...