05 / 05 / 2024

Okul binaları inşaat tasarım

Okul binaları inşaat tasarım

Okul tercihi yapacak aileler, okulların binalarını ve kamp üslerin i de çok iyi incelemeliler. Anaokulunda güvenlik öne çıkıyor. Ortaokul , ve lisede ise laboratuvar, atölye ve sosyal alanlar çok önemli..

İnşaat sektöründe yeni sistem! Denetimler artırılacak, kaçak faturanın önüne geçilecek! O tarihten itibaren başlıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan binalar, inşaat yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Binaların güvenirliğini artırmak için yeni sistem geliyor. Bu sistem ile denetimler artırılacak ve kaçak faturanın önüne geçilecek...

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatında binaların çoğu tamamlandı!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı'nda inşa edilen sahra hastanesinin büyük bir kısmında sona gelindi. Hastane inşaatının son durumu havadan görüntülendi, birbirinden ayrı inşa edilen binaların birçoğunun tamamlandığı görüldü...

Kayseri'de 36.2 milyon TL'ye 4 okul inşaatı ihalesi!

Kayseri Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, 4 adet okul inşaatının yükleniciye verilecek Hazine taşınmazları karşılığında yaptırılmasına ilişkin arsa karşılığı inşaat ihalesi düzenliyor. İhalelerin bedelleri 36 milyon 263 bin TL olarak açıklandı.

Çekmeköy Engelsiz Okul'un inşaatı tam gaz!

Çekmeköy Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının desteğiyle hayata geçirilen özel donanımlı okulun inşaatı tamamlanıyor.

Çanakkale Fatih İlkokulu yeni okul binası inşaat ihalesi yapıldı!

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Biga ilçesinde inşa ettirilen, Fatih İlkokulu yeni okul binası inşaat ihalesi yapıldı.

Ebru Yaşar'a okul inşaatı teşekkürü!

Ünlü şarkıcı Ebru Yaşar’ın Diyarbakır'ın Bismil'de yaptırdığı okulun inşaatını gören minik öğrenciler, sanatçıya teşekkür mektubu yazdı.

Yozgat'ta 6 okul tamamlandı, 5 okulun inşaatı sürüyor!

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat'taki 11 okulun 6'sının tamamlandığını, 5 okulun ise inşaatının devam ettiğini söyledi. 

MEB: Hiçbir okul inşaatı durdurulmayacak!

MEB, Bakanlık bütçesinde yapılan düzenlemeleri paylaştı. MEB'den yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar hiçbir okulun inşaatı durdurulmayacak.

Taş bina inşaat maliyeti 2019!

Taş binaların 2019 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2019'da taş bina yapmanın maliyeti ne kadar olacak?

Okul binaları inşaat tasarım Haberi

Okul binaları inşaat tasarım

Okul tercih ederken, verilen eğitim sisteminin yanı sıra bina ve kampüs alanlarını da iyi incelemek gerekiyor. Öğren ederin yaşma göre okulların kampüsünde dikkat edilecek detaylar farklılık gösteriyor. Peki, bu detaylar neler, bir okul binası nasıl olmalı? Konuyla ilgili PAB Mimari Tasarım’dan Pınar Gökbayrak ile görüştük.


-Eğitim kurumu nasıl bir binaya ve kampüse sahip olmalı?


Her şeyden önce yapı; bir eğitim yarısı olarak veya eğitim yapısına dönüştürülürken bir eğitim kurumunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış olmak. Çağdaş eğitim vizyonlarına ve okulun eğitim anlayışına uygun tutarlı bir kimliği olmalı; esnek mekân organizasyonuyla öğrenciye ve eğitimciye cüce ecir: mekanlar yerine alternatif kullanım alanları sunabilmeli.  Öğrencinin özgüvenini artıracak, ders dışı sosyal ve sportif faaliyetlere katılabileceği altyapı ve donanım önemli.


-Bir okul kampüsünde hangi alanlar daha önemli?


Elbette bir...