11 / 05 / 2024

okullar yetersiz

okullar yetersiz

Zorunlu eğitimde 4+4+4 formülünün devreye girmesiyle 2 milyon öğrenci okula gidecek ama bu kadar öğrenciye 800 okul gerekiyor

Özel okullar zammı az buldu, devletten teşvik istedi! Vatandaş ne dedi?

Özel okullarda eğitim ücretlerine yapılan zamlar velileri kara kara düşündürüyor. Okullar ise zamdan memnun değil. Zam oranını yetersiz bulan okulların devletten teşvik isteğini belirten Gazeteci Zeynep Aktaş X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ne düşünüyorsunuz bu konuda” diye sordu.

Gümüşhane'de inşaat halindeki okullar incelendi!

Gümüşhane Kaymakamı Mehmet Durgut, İl Milli Eğitim Müdürü Şeydi Doğan ile birlikte inşaatı devam eden okulları incelemelerde bulundu.

Uğur Okulları 3 kıtada 350 okul açacak!

26 Kasım 1968'de Laleli'de ilk dersini vererek öğrencilerini üniversiteye hazırla 4 Uğur Dershaneleri bugün, dönüştüğü Uğur Okulları ile Türkiye'nin her noktasında donanımlı eğitim olanakları sunuyor.

Irak, FETÖ okulları için harekete geçti!

Irak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulları Eğitim Bakanlığı bünyesine devretmenin planlandığı bildirildi.

Bahçeşehir Okulları 81. kampüsünü Samsun'da açtı!

Bahçeşehir Okulları’nın Samsun’daki ikinci kampüsü olan “19 Mayıs Kampüsü”nün açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Meclisimize gelip inceleme yapan yabancı devlet adamları da keşke daha önce gelseymişiz söylemlerinde bulundular.

Manisa Yunusemre'deki okullar yenilendi!

Yunusemre Belediyesi ekipleri, ilçede yaşayan öğrencilerin eğitim yılına sağlıklı ve rahat bir ortamda girebilmesi için yaz boyunca çalıştı. Okullarda temizlik ve çevre düzenlemesi yapılırken, talep eden okulların bahçesine parke taşı döşendi.

Manisa'da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okullar!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Ahıska Türkleri Erzincan'daki okulları yeniledi!

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen Ahıska Türkleri, ilçedeki okulların bakım onarımını yaparak yeni öğretim yılına hazır hale getirdi.

Doğa Okulları Bolu Kampüsü açıldı!

Doğa Okulları Bolu’da yeni kampüsünün açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. Anaokulu’ndan liseye kadar her kademede eğitim verecek olan Doğa Okulları’nın Bolu kampüsü açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Açılışta geniş güvenlik önlemleri alındı.

Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü açıldı!

Uğur Okulları Yaşamkent 15 Temmuz Kampüsü açıldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Uğur Okullarını Türkiye'nin değerlerine sahip çıktığı için tebrik etti.

Doğa Okulları'nın ilginç satış hikayesi!

Gazeteci Yazar Mahmut Övür, Urfalı iş adamı ve Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Fethi Şimşek tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Doğa Okulları'na dair bir yazı kalem aldı.

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

Fikir Sofrası'nda buluşan Maliye Bakanı Ağbal, Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesinde her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler. Toplantıda, iş dünyasının FETÖ'nün yurtdışındaki okullarına talip olduğu da vurgulandı.

okullar yetersiz Haberi

okullar yetersiz

12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması Türkiye’de yeni okul talebi yaratacak olup 7 ile 14 yaş arasında 10.5 milyon çocuğun bulunduğu Türkiye’de 5-6 yaşında ise yaklaşık 2 milyon çocuk bulunuyor. Yeni eğitim sisteminin devreye girmesiyle birlikte bu çocuklar için de ekstra okul ve derslik talebi gündeme geliyor.



EVA Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı da, durumun ciddi boyutlarda olduğunu belirterek, “Herkes olaya derslik diye bakıyor ama metrekare önemli” dedi. Öğrenci başına 2 metrekarelik derslik düşmesi halinde 4 milyon metrekare dersliğe ihtiyaç olacağını vurgulayan Yazıcı, “Yurtdışında bir derslikte ortalama 20-25 çocuk öğrenim görüyor. Bu rakam Türkiye’de ise 45’e kadar çıkabiliyor” dedi.


Yazıcı, bir okulun ortalama 3-4 bin metrekare büyüklüğünde olduğundan yola çıkarak, bu kadar öğrenci için çok büyük ölçekli yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu dile...