07 / 05 / 2024

ömer aras Perakende Günleri

ömer aras Perakende Günleri

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Perakende Günleri'nde yaptığı konuşmada sektörü uyardı. Aras, önümüzdeki yıl tüketimin kısılmak istendiğini belirterek, bankalara tüketicilere kredi vermeyin mesajının verildiğini söyledi...

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Saba Aras Yapı Otomotiv Anonim Şirketi kuruldu!

Saba Aras Yapı Otomotiv Anonim Şirketi Ataşehir’de 500 bin  TL sermaye bedeli ile Muhammed FatihBarış  ve Ömer Barış tarafından kuruldu.

1 Nisan-12 Temmuz tarihleri arasında 658 konut inşaatı şirketi kuruldu!

1 Nisan-12 Temmuz tarihleri arasındaki yaklaşık 3.5 aylık sürede en fazla sayıda firma kurulan 3 sektör, 957 firma ile ‘perakende ticaret’, 658 firma ile ‘konut inşaatı’ ve 522 firma ile ‘bilgi teknolojileri’ oldu.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açıldı!

Salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer alan Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar yeniden açıldı.

Karadağ'da inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor!

Karadağ'da bugün itibarıyla tekstil, ayakkabı, teknik ürün ve inşaat malzemesi satılan perakende mağazalar açılıyor, 4-18 Mayıs arasında inşaat, emlak ofisleri tekrar faaliyete geçecek...

Malatya'da depreme dayanıksız Sümer İlkokulu yeniden inşa ediliyor! 

Malatya'da Koyunoğlu mahallesinde bulunan Sümer İlkokulu'nun depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Okulun yeniden yapımı için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalık Holding adına İnşaat Yatırım Genel Müdürü Mesut Kutluay arasında 'Sümer İlkokulu inşaatı protokolü' imzalandı...

IT Retail’de perakende sektörüne özel çözümler tanıtıldı!

Perakende sektöründeki şirketlerin BT yöneticileri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedefleyen “IT Retail” organizasyonu 25 Şubat Salı günü gerçekleşti…

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1870 ada, 13, 14, 15, 33 parseller, 2581 ada, 3, 4, 5, 13, 14, 15, 16, 17 parseller, 2582 ada, 1, 2, 6, 7, 10 parsellere ve arasındaki bir kısım yol alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıda...

Niğde-Aksaray arasındaki yol TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Çiftlik ilçesi ile Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi arasındaki karayolunu TBMM gündemine taşıdı..

MÜSİAD Perakende ve Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, MÜSİAD Perakende ve Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın 15 yıl hapsi istendi!

Fetullah Gülen ve 35’i tutuklu 85 iş adamı hakkında iddianame hazırlandı. İş adamları arasında Ömer Faruk Kavurmacı da bulunuyor.

Ömer Kumova, Kayapa'da beş vizyonel proje planlıyor!

Ömer Kumova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova, Kayapa bölgesinde hayata geçirmeyi planladıkları beş farklı vizyonel proje ile 2016 ila 2018 yılları arasında 432 konutu tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

ömer aras Perakende Günleri Haberi

ömer aras Perakende Günleri

Son zamanlarda tartışılan taksitli alışverişe sınır hazırlığı Perakende Günleri'nde gündeme oturdu. Finansbank Yönetim Kurulu Başkam Ömer Aras, bankalara "KOBİ'lere kedi verin, tüketicilere vermeyin" mesajının verildiğini belirterek, perakende cirolarının düşeceğini söyledi. Aras, alışverişin yüzde 28'inin taksitli alışverişlerle gerçekleştirildiğini belirtti. 


Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Perakende Günleri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda dün başladı. Etkinlikte konuşan Ömer Aras, perakende sektörü ile bankacılığın birbiriyle etkileşim halinde olduğunu söyledi. Türkiye de dahil olmak üzere dünyada stresli bir dönemden geçildiğine işaret eden Aras, "2013 yılında iki farklı Türkiye gördük. Türkiye'de mayıs ayına kadar sükunetli bir piyasa vardı, ancak mayısta FED Başkanı'nın konuşması ile dünya allak bullak oldu. İkinci olay ise Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olayları. Bu olaylar faaiz ve kur üzerinde negatif etkilerde bulundu" dedi.

Bu...