05 / 05 / 2024

on senelik kira sözleşmesinin feshi

on senelik kira sözleşmesinin feshi

Gayrimenkul kiralarını düzenleyen 6098 sayılı Borçlar Kanunu esaslarına göre, ev sahipleri 10. yılı dolan kiracılarını 1 Temmuz itibari ile evden çıkarabiliyor. İşte 10 yıllık kira sözleşmesi feshi...

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar senelik yaptıkları, kira sözleşmesine dair bazı detayları merak etmektedir. İşte kira kontratına dair araştırılanlar!

Organize Sanayi Bölgeleri senelik ortalama kira artış oranı yüzde 111’e fırladı!

Adana, yıllık kira artış oranları açısından yüzde 189'luk bir artışla ilk sırada yer alırken, İzmir yüzde 176'lık artış oranıyla ikinci sırayı aldı. Manisa ise yüzde 175'lik bir artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Bu oranı duyan gözlerine inanamadı! İşte bir senelik kira zam oranları 

İş yerlerine özel uygulanacak zam oranları merak ediliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun beyan ettiği TÜFE'nin 1 senelik ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı, Mart enflasyonunun açıklanmasıyla yüzde 70.20 seviyesinde oldu.

Son Dakika: Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu! Dikkat çeken detay!

Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak tespit edilen kira artış oranı ağustos ayı için yüzde 49.65 olarak açıklandı.

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Bloğu Halk Bankası'na kiraya verdi!

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Bloğu Halk Bankası'na kiraya verdi ve 2 senelik kira bedeli peşin olarak alındı. 

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın senelik kira gideri 10 milyon TL'ye ulaştı!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi pek çok bakanlığın bütçesinden fazla. Bu özelliğiyle gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı bu kez kira ödemeleriyle konuşuluyor.

10 şehir hastanesi için ödenen kira bedelleri mecliste!

Hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Her on senelik kiracı kolayca çıkarılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir meskende dokuz senedir kiracıyım. Ev sahibim 10 senenin sonunda çıkmam gerektiğini ima etti. Henüz açık bir teklif yok ama demek ki aklında on sene dolunca beni çıkarmak var. Her on senelik kiracı kolayca çıkarılabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Şehir hastaneleri için ödenen kira bedelleri TBMM gündeminde!

Hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen toplam kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

10 şehir hastanesi için ödenen kira bedelleri mecliste!

Hizmete giren on şehir hastanesi için ödenen toplam kira ve hizmet bedelleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

on senelik kira sözleşmesinin feshi Haberi

on senelik kira sözleşmesinin feshi

10 yıllık kira sözleşmesi feshi!

Gayrimenkul kiralarını düzenleyen 6098 sayılı Borçlar Kanunu esaslarına göre, ev sahipleri her istediği zaman kiracısını evinden çıkaramıyordu.


Ancak yine aynı kanunda yer alan 347. madde gereğince kira sözleşmesi 10 yılı geçen kiracılar, ev sahipleri tarafından gerekçe gösterilmeden evden çıkarılabiliyor.


1 Temmuz 2014 tarihinde uygulamaya başlanacak olan bu maddeye göre, kiracısını tahliye edemeyen ev sahipleri, 10 senelik kiracılarını yalnız üç ay öncesinden bildirimde bulunmak koşulu ile tahliye edebiliyor.


Söz konusu bildirimin yazılı olarak yapılması gerekiyor. Aksi takdirde, bildirimin resmi olarak yapılmadığı gerekçesi ile sözleşme bir sene daha yenilenmiş olarak kabul ediliyor.


10 yıllık kira sözleşmesinin feshi ile ilgili kanun maddesi şu şekilde: Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça,...