03 / 05 / 2024

onaltıdokuz istanbul silüeti

onaltıdokuz istanbul silüeti

İstanbul silüeti tartışmasını başlatan OnaltıDokuz'un konumlandırıldığı Kazlıçeşme ile sahilindeki inşaatların mühürlendiği Ataköy'ü hariç tutan Silüet Koruma 1/5000 ölçekli İmar Planı askıya çıkarıldı. Emlakkulisi.com, planı Kasım ayında duyurmuştu...

16/9 kulelerinin ruhsat iptali davasından mimar çekildi, top danıştayda!

Zeytinburnu sahilinde yapılan ' Onaltı Dokuz ' projesinde, yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle inşaat ruhsatının iptal edilmesini talep ederek dava açan Mimar Yusuf Özden, şikayetinden vazgeçti. .

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Galataport İstanbul'dan 'İstanbul silüeti' açıklaması!

Galataport İstanbul, basında çıkan İstanbul siluetinin değişmesine dair haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''İstanbul’un eşsiz silüetinin korunması konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz'' denildi.

Konut ve inşaat sektörü deprem gerçeğine göre sil baştan ele alınmalı!

Türkiye'de peş peşe yaşanan depremler, konut ve inşaat sektörü hakkındaki konuşmaları tekrar gündeme taşıdı. Türkiye'de önce gecekondular apartman oldu, sonra toplu konutlarla yeni kentler yaratıldı ve kentlerin silüeti değişti...

Bursa'da silüeti bozan yapılar için kamulaştırma süreci başlatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ulu Cami ve etrafında, Tarihi Hanlar bölgesinde, tarihi silüetimizi bozan, o tarihi yapıların silüetini bozan, Ulu Cami'mizin silüetini bozan yapılara ilişkin bir kamulaştırma süreci başlatacağız" dedi...

İstanbul’da silüeti bozacak işlere direneceğim!

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım: Yıldırım, dikey yapılaşma için “Silüeti daha da kötüleştirecek işlere direneceğim.” dedi.

Bursa Hanlar Bölgesi'nin silüetine 'tarihi' dokunuş!

Bursa'daki 450 dönümlük Hanlar Bölgesi'nin çevresi, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle tarihi silüeti bozan yapılardan temizlenecek.

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul açıklaması!

Astay Gayrimenkul, OnaltıDokuz İstanbul projes ile ilgili açılan davalara ilişkin açıklama yaptı. 

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

Selimiye Camisi'nin silüetini bozacak yapıya izin verilmiyor!

Selimiye Camisi'nin silüetini bozan yapılara kesinlikle izin verilmediğinin altını çizen Edirne Belediye Başkanı Gürkan "Selimiye Camisi silüeti ile ilgili yaptığımız bir simülasyonumuz var." dedi.

Selimiye'nin silüeti korunacak!

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "En büyük hassasiyetimiz olan Selimiye Camisi'nin silüetinin bozulmaması için bu alanda yapılacak binaları, 6 kat ile sınırlandırıyoruz" dedi.

Camilerin silüeti değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelindeki camilerin silüeti ve iç yapısına yönelik yeni bir konsept oluşturulacak.

onaltıdokuz istanbul silüeti Haberi

onaltıdokuz istanbul silüeti


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sahildeki inşaatları mühürlenen ancak mahkeme kararıyla mühürleri sökülerek devam eden inşaatların yer aldığı Bakırköy Ataköy ve Astay Gayrimenkul'ün İstanbul silüetini etkilediği iddiasıyla eleştirilen Onaltı Dokuz (16:9) projesinin hayata geçirildiği Zeytinburnu Kazlıçeşme bölgelerinin hariç tutulduğu Silet Koruma İmar Planı'nı bugün (8 Ocak 2015) ilanen askıya çıkardı. 


Emlakkulisi.com, Kazlıçeşme ve Ataköy'ün muaf tutulduğu Tarihi Kent Merkezi Görünümü (SİLÜET) Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı'nın 1/1000 ölçekli imar planının Bağcılar Belediyesi tarafından 20 Kasım 2014 tarihinde askıya çıkarıldığını duyurmuştu. 


Kazlıçeşme ve Ataköy, silüet plan tadilatından muaf tutuldu! Haberimiz okumak için tıklayın! 


İBB, Kazlıçeşme ve Ataköy'ü muaf tutan 28673 dosya numaralı 1/5000 ölçekli Silüet İmar Planı'nı 13 Eylül 2014'te onayladı. İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Silüet İmar Planı,...