30 / 04 / 2024

onarıma itiraz için denetleme yetkisi gerekir mi

onarıma itiraz için denetleme yetkisi gerekir mi

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Onarım bedelini kiracı mı ödemeli ?" sorusuna yanıt verdi...

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni kanun teklifi Meclis'e gitti. Peki teklifte neler var? İşte detaylar...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Asgari ücret için ilk kez net rakamı verdi, yüzde 40 oranında zam kapıda! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin merak ettiği 2024 yılı maşları için yeni rakam geldi. Peki, 2024 yılında asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

EYT'de son dakika gelişmesi! Staj mağdurları için flaş formül belli oldu! 

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Aktarılan son dakika detaylarına göre, staj mağdurları için yeni formül belli oldu. İşte detaylar...

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!

AK Parti tarafından TBMM gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirilmesi için hazırlıklara başlandı bu kapsamda, 23 maddelik torba yasada evim mağdurları, çevre teklifleri ve muhtar maaşlarının yükseltilmesi gibi düzenlemelere yer veriliyor. 

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

GAP 19 mağazası için kapatma kararı aldı!

Ünlü giyim markası GAP İngiltere ve İrlanda'da faaliyet gösteren 19 mağazası için kapatma kararı aldı. 

Kayseri Talas Millet Bahçesi için yarışma düzenlenecek!

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi için yarışma düzenleyecek. Düzenlenecek yarışma için başvurular başladı. 

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

onarıma itiraz için denetleme yetkisi gerekir mi Haberi

onarıma itiraz için denetleme yetkisi gerekir mi

İşyerim belediye ve vakıflara ait bir çarşının içinde. Çarşının idaresi esnaftaydı. Ancak şimdi vakıf yönetimi aldı, bir emekliyi yönetici yaptı. Eskiden denetçi bendim şimdi değilim. Bunlar gelir gelmez aidatlar önemli ölçüde yükseldi. O kadar ki çarşının bakım ve onarımı dahi kiracı esnaf tarafından yapılmaya, bedeli aidata eklenerek kiracılardan alınmaya başlandı. Buna itiraz edemezmişiz zira denetleme yetkimiz yokmuş. Biz buna mahkum muyuz?  M.Ö. 


Hayır değilsiniz. Kira ilişkisi yasayla düzenlenmiştir. Bu durumda öncelikle muhatabınız yönetici adı altındaki bu emekli kişi değildir. Zira yöneticilik kat mülkiyeti mevzuatından gelir. Sizin tarihi çarşınız vakıfların malı olup buralarda kat mülkiyeti kurulmamıştır, dolayısı ile kat mülkiyeti mevzuatı içinde bulunan yöneticilik, denetçilik gibi kurumlar sizin çarşıda olmaz. Siz kiracı kiralayan ilişkisi içinde ilişkinizi sürdürürsünüz.


Kira ilişkisi içinde de birinci...