23 / 07 / 2024

önümüzdeki dönemde konut fiyat artışı

önümüzdeki dönemde konut fiyat artışı

Seçim dönemi, Ramazan rehaveti, hükümetin henüz kurulmaması gibi etmenlerle konut satışlarını öteleyenler, ellerini sıkı tutmamaları durumunda “döviz kurundaki artış nedeniyle” önümüzdeki dönem konuta çok daha fazla bütçe ayırmak durumunda kalabilirler.

MyVista Çandarlı'da 2.9 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! Önümüzdeki ay teslim!

Mega Yapı İnşaat tarafından inşa edilen MyVista Çandarlı projesinde fiyatlar 2 milyon 900 bin TL'den başlıyor. Teslimleri önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan projede 186 konut ve 12 ticari alan bulunuyor. 

Yurt dışından ev almak isteyenler için önümüzdeki 6 ayı iyi takip edin uyarısı!

Independent Mortgage emlak yatırımcılarına önümüzdeki 6 ayda piyasaları yakından takip etmeleri tavsiye ederek, doğru zaman için yol haritasını paylaştı.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayını işaret etti. İşte detaylar...

Konut fiyatları önümüzdeki haftadan sonra nasıl seyredecek? İşte o açıklama!

TÜGEM (Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, önümüzdeki haftada emlak piyasasının geleceği durum hakkında uyarılarda bulundu. Koçak, geleceğe dair fiyat seyrine ilişkin de önemli bilgiler paylaştı.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak

Altın fiyatlarındaki düşüş bugün de devam ediyor. Peki altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak.

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Dün müthiş bir sıçrama yaparak 1.185 lira seviyelerini gören gram altın, akşam saatlerinde gelen haberlerle adeta çakıldı. Peki bu düşüş neden yaşandı, uzmanlar önümüzdeki günler için bu değerli madende nasıl bir seyir bekliyor? İşte yanıtlar…

Demir ve bakırda şok tahmin! Önümüzdeki hafta fiyatlar ne olacak?

Bakır ve demirde yeni bir düşüş senaryosu gündeme geldi. Bakır fiyatları bugünkü işlemlerde yükseldi ancak analistler önümüzdeki haftada bu iki emtia ile ilgili de çok da iyimser değil. Peki neden?

İslam Memiş gram altın için önümüzdeki haftayı işaret etti!

Para ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili olarak; "Buradan tekrar kar satışı ile düşüş bekliyorum ancak önümüzdeki hafta 1230'ları konuşuyor olacağız" ifadelerini kullandı.

'Önümüzdeki haftalarda dövizde ciddi bir atak olabilir'

Türkiye'nin finansman açığını kaynağı belirsiz kaynaklardan gelen parayla gidermeye çalıştığını belirten İktisatçı Mustafa Sönmez önümüzdeki haftalarda dövizde ciddi bir atak görülebileceğini söyledi.

Emlak Konut GYO Batıyakası önümüzdeki hafta satışta! 611 konutluk yeni proje!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat çizgisiyle İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da hayata geçirilen Batı Yakası projesinin önümüzdeki hafta satışa çıkması bekleniyor. Projede 611 adet konut yer alıyor.

Yeni konut projeleri tam gaz!

Yeni konut projelerindeki hızlanma dikkatleri çekiyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör önümüzdeki dönemde olumlu beklentileri satın aldı. Ümit ediyoruz ki normalleşmeler devam edecek. Yeni projeler gündeme gelmeye devam edecek" dedi.

önümüzdeki dönemde konut fiyat artışı Haberi

önümüzdeki dönemde konut fiyat artışı

Seçim dönemi, Ramazan rehaveti, hükümetin henüz kurulmaması gibi etmenlerle konut satışlarını öteleyenler, ellerini sıkı tutmamaları durumunda “döviz kurundaki artış nedeniyle” önümüzdeki dönem konuta çok daha fazla bütçe ayırmak durumunda kalabilirler.


Konut sektörünün patronları, kimi projelerde ithal ürün kullanımın yüzde 60-70 seviyesinde olduğunu  belirterek, yılbaşına göre yüzde 20’leri bulan dolar kurundaki artışın Sonbahar itibariyle fiyatlara yansıyacağına işaret ediyor.


İnşaat malzemelerindeki artışın marka projeler üreten firmalar tarafından zaten uzun zamandır sübvanse edildiğine dikkati çeken  Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, kurlarda son haftaki aşırı yükselişin döviz TL grafiğinde gelecek için çok umut verici olmadığını söyledi.


Yıldızhan, “Ocak ayında 2.30 seviyelerinde olan dolar, bugünlerde 2,75 bandını gördü. Burada yüzde 20’ye yakın ciddi bir artıştan söz ediyoruz. Bu artış, kullandığı ürünlerin büyük çoğunluğu ithal olan...