06 / 05 / 2024

Onur Öngün değerlendirmeleri

Onur Öngün değerlendirmeleri

Gayrimenkul Uzmanı Onur Öngün “Döviz kurunda düşüş satış fiyatının artmasına neden olurken, yükseliş durumunda ne yazık ki fiyat düşmüyor. Dolayısıyla kaybeden hep tüketici oluyor” dedi.

Gayrimenkulde profesyonel dönem başlıyor!

Onursal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün: “Türkiye gündeminin 2015 genel seçimlerinden sonra dinginleşeceği düşünüldüğünde, önümüzdeki yılların gayrimenkul sektöründe profesyonelleşme yılları olacağını söyleyebiliriz” dedi.

Üstüngün İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üstüngün İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Üstüngün tarafından kuruldu.

Güngören'de imar krizi ortadan kalktı!

Güngören Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda Güngören'de riskli binaların dönüşümüne yönelik  yüzde 25 ilave inşaat hakkı oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Güngören'de kentsel dönüşüm gerginliği!

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının İBB ve Mimarlar Odası tarafından engellendiğini dile getirdi.

KİPTAŞ Güngören'de dönüşüme giriyor!

Güngören'de tepkilere neden olan Doğakent Sitesi ile ilgili müjde geldi. Hak sahipleriyle sözleşme imzalanan Doğakent Sitesi'nde dönüşüm başladı. 

Güngören'de boşaltılan 4 katlı bina mühürlendi!

İstanbul Avrupa Yakası Güngören'de yer alan 4 katlı bina Cumartesi günü meydana gelen deprem sonrası mühürlendi.

Güngören'de 5 katlı binanın terası çöktü!

Güngören'de bir binanın terasının uç kısmında çökme meydana geldi. Caddeye düşen beton parçaları park halindeki araca zarar verdi.

Güngören'de binada patlama: 1'i ağır 4 kişi yaralı!

Güngören'de 6 katlı bir binanın 4'üncü katında doğalgaz patladı. Doğalgazdan kaynaklanan şiddetli bir patlama 1'i ağır 4 kişi yaralandı...

Güngören'de bir bina yıkılma riskine karşı boşaltıldı!

Güngören’de inşaat çalışmasının bulunduğu alanın yanındaki binada kayma neticesinde hasar oluştu. Gece saatlerinde binanın çökme riskine karşı bina tahliye edildi. 

Başarılı belediye gayrimenkullerin değerini artırıyor!

Yurt genelinde gayrimenkul yatırımları yapan Onursal Gayrimenkul AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, gayrimenkul değer artışında belediyenin etkisi olduğunu açıkladı.

Onur Öngün: Arapların altını Türkiye!

Yurt genelinde son dönemde Arap yatırımcıların gayrimenkul alımlarına yön veren Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “Emtiada altın nasıl güvenli liman olarak görülüyorsa, Araplar da Türkiye’yi güvenli liman olarak görüyor” dedi.

Onur Öngün: Ucuz konutun formülü askeri araziler!

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Askeri araziler tamamen rant olarak görülmemeli. Altın değerindeki askeri alanlar modern şehirciliğin tüm kuralları ile kentlere nefis peyzaj ve yeni nesil yapılar olarak kazandırılmalı." dedi

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

Onur Öngün: 10 yıl içinde mevcut konut ihtiyacı daha fazla artacak!

Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “10 yıl içinde mevcut konut ihtiyacı daha fazla artacak” dedi.

Onur Öngün değerlendirmeleri Haberi

Onur Öngün değerlendirmeleri

Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan inşaat sektörünü güçlendirmek amacıyla atılan adımlar sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılanırken, vatandaşın gayrimenkul sahibi olmasının önündeki en büyük engelin başında “dövizle satışlar”ın geldiği bildirildi.


Gayrimenkul sektörüne yön veren kuruluşlardan Onursal AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Gayrimenkul Uzmanı Onur Öngün, son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konut alacaklara yapılacak yüzde 15’lik devlet desteğinin, halkı tasarrufa yönlendirerek, konut alımını teşvik etmekle sınırlı kalmayacağını, sektör ve ekonomiye çok ciddi katkı sağlayacağını kaydetti.


-Konut alacak kişi FED’i izlemeli mi?-


Konut alımını teşvik için atılan adımları takdirle karşıladıklarını, ancak bu tarz teşviklerden önce piyasalardaki haksız kazançların önünü kesecek bir takım düzenlemelerin de zorunlu olduğunu bildiren Öngün, şunları söyledi:


“Bunların başında belki de çok sayıda kişi ve kuruluşun kanıksadığı dövizle gayrimenkul satışı geliyor. Özellikle Anadolu’da konut...