12 / 05 / 2024

Opera binası nasıl olmalı

Opera binası nasıl olmalı

Kültür ve sanat yapılarından olan opera binaları, diğer performans mekanlarında olduğu gibi işleve bağlı olarak mimarın tasarımını yönlendiriyor. Bu yapı türünün sahip olduğu işlev, yapının formunu Hamlan malzemeleri ve yapım tekniklerini de belirliyor.

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952 yılında inşaatı yarında kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Çamlıca Alman Hastanesi binası Ağustos'ta tamamen yıkıldı. Hastane Azmi Ofluoğlu'na aitti ama arazi başkasınındı. Hakkı Demir Vakfı'na ait olan arazi boş kaldı. İstanbul'un yüzün taşı arazilerinden olan yer nasıl değerlendirilecek?

AKM'nin yerine opera binası yapılacak!

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin temelinin 1946'da atıldığını vurgulayan AKM Müdürü Cahit Koca, binanın kullanım tarihinin bittiğinin belirtti. Koca, AKM'nin yerine yapılacak opera binasının lansmanının 6 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi.

İzmir Opera Binası 3.5 yılda bitecek!

İzmir Opera Binası'nın ihalesi 15 Aralık Perşembe günü yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılında yapılan yarışmanın birincisi projenin inşaatına 2017 yılında başlayacak. 3.5 yıl sürecek inşaat 2020 yılının ortalarında tamamlayacak.

Nabi Avcı: AKM yerine yeni opera binası yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AKM binasıyla ilgili: "O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten.Orada İstanbul'a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi ve yapılması gerekiyor." dedi.

İzmir Mavişehir Opera Binası'nın inşaatı 2017'de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 400 milyon liraya malolması beklenen Türkiye'nin ilk ve tek opera binasının yapım çalışmalarına yeni yılla birlikte Karşıyaka'da başlayacak.

İzmir opera binasına 2020'de kavuşacak!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti.

İzmir Opera Binası'nın ihalesi Eylül'de!

İZMİR'in simge yapılarında biri olması beklenen, Karşıyaka Mavişehir girişine yapılacak İzmir Opera Binası'nın ihalesi eylül ayında yapılacak.

Binası yıkılacak kişilere devlet nasıl yardımcı olur?

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Av. Ahmet ÇOLAK bugünkü yazısında binası yıkılacak olan kişilere devletin nasıl yardımcı olacağından bahsetti. İşte Avukat Ahmet Çolak'ın o yazısı...

Kentsel dönüşüm kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını anlaşma yolu ile yıktıran kimseler Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında binası riskli ilan edilen ve anlaşmayla tahliye edilen mülk sahiplerine devlet bazı finansal destekler sağlıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği nasıl alınır?

Opera binası nasıl olmalı Haberi

Opera binası nasıl olmalı

Opera binası, en sade anlatımla, opera performansları için kullanılan ve tiyatronun “çok disiplinli” yapısını bünyesinde barındıran bir tiyatro binası olarak tanımlanıyor. Opera binaları asal olarak bir sahneye, orkestra çukuruna, seyirci bölümüne ve sahne arkası faaliyetlere imkan veren alanlara sahip yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Her türlü sahne mühendisliği donanımının olduğu, görsel ve işitsel konforun, özellikle doğal akustik koşullarının sağlandığı, sahne ışıklamasının yer aldığı ve görsel sanatların tamamının kullanıldığı bu yapılar, gelişmiş mühendislik çözümleriyle öne çıkıyor.

BİNALAR, BİRDEN FAZLA ETKENLE ŞEKİLLENİYOR

Mimari bir yapı olarak opera binalarının şekillenmesinde pek çok etken belirleyici rol oynuyor. Toplumda opera sanatının yeri, izleyicilerin eğitim ve kültür düzeyi, kent nüfusu ve izleyici kitlesi oranı, mimarlığın gelişmişlik düzeyi, yapım olanakları ve teknik donanım, toplumsal ve kültürel içerikli etkenler, bunların...