02 / 05 / 2024

ordu çevre yönetim birimi

ordu çevre yönetim birimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan müracaatlar sonrasında Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, artık çevre ile ilgili kendi çalışmalarında tüm kontrolleri yapabilmeye yetkili olacak.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf; doğal kaynak kullanımını düşürmek, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum seviyey indirilmesini planlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle buluşturarak daha yeşil bir dünya yaratımına destek veriyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi 112 konutu satışa çıkarıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'yla birlikte hayata geçirdiği 112 konut satışa sunuluyor.

Ytong Yönetim Merkezi, LEED GOLD Sertifikası aldı!

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanılan Ordu Çevre Yolu yılbaşında hizmete açılıyor. Toplam 2 milyarlık Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilk etabı 3 ay sonra hizmete giriyor.

Süleyman Çetinsaya yeni yönetim sistemini değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yeni yönetim sistemi değerlendirdi. Çetinsaya, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u tebrik etti.

Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak!

Ordu'da trafik akışının rahatlatılması için 5 yıl önce yapımına başlanan Ordu Çevre Yolu bu yıl açılacak..

Ordu Çevre Yolu projesinde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Çevre Yolu projesi kapsamında Yeni Sanayi Kavşağı'nda yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını inceledi.

Ordu Çevre Yolu 1 saatlik şehir geçişini 10 dakikaya düşürecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 1 milyar 100 milyon liralık Ordu Çevre Yolu Projesi tamamlandığında Ordu trafiğinin nefes alacağını ve 1 saatlik şehir geçişinin 10 dakikaya düşeceğini söyledi.

3. havalimanına Çevre Yönetim Sistemi Belgesi!

İGA, yenilenen ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi’ni havacılık sektöründe ve diğer karşılaştırmalı sektörlerde Türkiye’de alan ilk şirket olarak, başarılarına bir yenisini ekledi.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ordu Çevre Yolu, Karadeniz Sahil Yolu'na bağlanacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde trafiği rahatlatacak bir çözümü daha hayata geçiriyor. Başkan Enver Yılmaz, çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmalarının başladığını söyledi.

Ordu Çevre Yolu Mart'ta açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'ne ilişkin, "Çevre yolu 1 ya da 2 yıla kalmadan yapmış olduğu yakıt tasarrufu ile kendini amorti etmiş olacak." dedi.

ordu çevre yönetim birimi Haberi

ordu çevre yönetim birimi

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yönetim Birimi kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan müracaatlar sonrasında Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi alan Ordu Büyükşehir Belediyesi, artık çevre ile ilgili kendi çalışmalarında tüm kontrolleri yapabilmeye yetkili olacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne taş ocakları, konkasör ve asfalt plent tesisleri, mezbahalar, atıktan türetilmiş yakıt tesisi ve atık kabul tesisleri 10 Eylül 2014 tarih ve 29115 sayılı Resmi gazete’de yayınlanan Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında gerekli izinlerin alınması için Çevre Yönetim Birimi kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi tesislerinde çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını önlemek, mevcut bozulmaları gidermek, çevreyi iyileştirmek ve geliştirmek, çevre kirliliğini önlemeye yönelik tüm çalışmaların kontrolü, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi...