30 / 04 / 2024

ordu Menekşe Sokak tarihi ev restorasyonu

ordu Menekşe Sokak tarihi ev restorasyonu

Ordu'da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokak ile Sıtkı Can Caddesi'nde 11 tarihi evin restorasyonundan sonra 13 tarihi evin de projesi onaylandı...

Ankara Violetta Oran satışa çıktı! Yeni proje!

Menekçe Yapı tarafından inşa edilen Violetta Oran Ankara Çankaya Turan Güneş Bulvarı'nda yükseliyor. Peki Violetta Oran projesinde hangi konut tipleri yer alıyor? Violetta Oran daire fiyatları ne kadar? İşte Violetta Oran ile ilgili ayrıntılar...

Kochman Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kochman Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Betül Menekşe ve Çakıcı Koç ortaklığında kuruldu.

Menekşe Hafriyat Nakliyat İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Menekşe Hafriyat Nakliyat İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 850 bin TL sermaye bedeli ile Abdulaziz Menekşe tarafından kuruldu.

Galata Houses Gayrimenkul Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Galata Houses Gayrimenkul Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Engin Menekşe tarafından kuruldu.

Alle Proje Mühendislik Tesisat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alle Proje Mühendislik Tesisat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Ali Menekşe tarafından kuruldu.

Profline Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Profline Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aspahan Derya Aksoylar ve Menekşe Gümüş ortaklığında kuruldu.

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi”nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Menekşe Proje Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Menekşe Proje Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ferzende Çakmak ve Seyda Ünlü ortaklığında kuruldu.

İzmit'teki kaçak inşaatlara ceza!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde Gültepe Mahallesi Kırkmeşe Sokak 24 numaralı parsel Durmuş Ay tarafından yapılan kaçak ilave inşaata da 1.162 TL cezai işlem uygulandı.

Ordu'daki 200 senelik Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Ordu'da bulunan iki asırlık Kurtlu Çeşme Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Ordu'ya itfaiye eğitim merkezi inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karapınar'a itfaiye eğitim merkezi inşa ediyor.

Sekmen Mimarlık İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sekmen Mimarlık İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Şayip Menekşe tarafından kuruldu. 

Adana'da dev mangal park açıldı!

Adana'da vatandaşların rahatça piknik yapabilmesi için Menekşe Köyü civarındaki 16 bin metrekare alanda inşa edilen dev mangal parkı hizmete açıldı.

ordu Menekşe Sokak tarihi ev restorasyonu Haberi

ordu Menekşe Sokak tarihi ev restorasyonu


Ordu'da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokak ile Sıtkı Can Caddesi'nde 11 tarihi evin restorasyonundan sonra 13 tarihi evden oluşan ikinci etap çalışmalarının projesi onaylandı.


Osmanlı evleri, Rum kilisesi ve ermeni mimarisiyle inşa edilen 11 evin tarihi özellikleriyle günümüze ve geleceğe kazandırılması amacıyla 2012’de 1 milyon liralık harcama ile gerçekleştirilen restorasyonun ardından Taşbaşı Mahallesi'nde geriye kalan 13 tarihi evin restorasyonu için proje çalışması yapıldı. Hazırlanan proje Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, projeyi onayladı.


Ordu Valiliği’nin yapacağı girişimlerle tarihi evlerin restorasyon programına alınması ve ödeneğinin sağlanması için çalışma yapılıyor.



Vezir...