02 / 05 / 2024

ordu şehir çalıştayı

ordu şehir çalıştayı

Ordu’da geçen yıl Haziran ayında organize edilen ‘Şehir Kimliği Çalıştayı’nın sonuç raporu yayınlandı. Ordu’nun tüm ilçeleriyle birlikte kapsamlı bir şekilde ele alındığı raporda, Ordu’nun en büyük sorununun ‘çarpık yapılaşma’ olduğu belirtildi.

Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve kırsaldaki arazilerin verimli kullanılmasına yönelik çalıştay başlattı. 

Ordu Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan  Kurtulmuş, Ordu Şehir Hastanesi inşaatını inceledi. Kurtulmuş, 2023 olmadan hastanenin açılması için çalışmaların yapıldığını dile getirdi. 

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda neler konuşuldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda bilim insanları, Kanal İstanbul'un depremi tetikleme ihtimalini konuştu...

İstanbul Deprem Çalıştayı'nda bina güvenliğine vurgu yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan Deprem Çalıştayı’nda, İstanbul’un deprem riski tüm yönleriyle konuşuldu.

İstanbul Deprem Çalıştayı bugün başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması için yapılan uluslararası Deprem Çalıştayı bugün başlıyor.

İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un afetlere dayanıklı bir kent olması amacıyla uluslararası katılımcıların da yer alacağı "İstanbul Deprem Çalıştayı" gerçekleştiriyor.

CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı'nda imar konuşuldu!

CHP'den seçilen büyükşehir belediye başkanları, Sultanahmet Tunuslu Hayrettin Paşa Konağı'nda gerçekleştirilen "Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı"nda bir araya geldi 

Van'da deprem çalıştayı düzenlendi!

Van Büyükşehir Belediyesi, depremin 7’nci yıl dönümü sebebiyle ’Deprem Çalıştayı’ düzenledi.

İstanbul'un Afetlere Hazırlık Çalışmaları Çalıştayı başladı!

AFAD ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı yapılan hazırlıkların ele alınacağı "İstanbul'un Afetlere Hazırlık Çalışmaları Çalıştayı" başladı.

Ordu Şehir Hastanesi ön yeterlik ihalesi sonuçlandı!

900 yataklı Ordu Şehir Hastanesi'nin ön yeterlik ihalesi sonuçlandı. İhale için ilk teklifler 8 Ekim'de alınacak.

Ordu'da Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı yapıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kentsel Tasarım Rehberi Çalıştayı” düzenledi.

ordu şehir çalıştayı Haberi

ordu şehir çalıştayı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile şehrin tüm sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek Ordu şehrinin mimari kimliğinin oluşturulması konusundaki çalışma rapora döküldü. Ordu’nun tarihi, turistik, nüfus, demografi, ekonomik ve sektörel göstergeler ve ilçelerin kentsel olgularının kapsamlı bir şekilde ele alınarak hazırlanan 130 sayfalık ana raporun büyük bir bölümünü ‘çarpık yapılaşma’ oluşturdu.

Raporun değerlendirme ve sonuç bölümlerinde çarpık yapılaşmanın önlenebilmesi için Radikal tedbirler alınması gerektiği ve kentsel dönüşümün buna uygun bir şekilde yapılması gerektiği belirtildi.


“EN BÜYÜK SORUN ÇARPIK YAPILAŞMA”

Raporda, çarpık yapılaşma ve kentsel durumunun ele alındığı kısımda şu görüşlere yer verildi:

- “Çarpık yapılaşma Ordu’nun en büyük sorunlarından biridir. Çarpık yapılaşmanın giderilmesinde en iyi sonuç verecek yaklaşım yöreye uygun mimari tarzının yaygınlaştırılmasıdır”

- Yeni yerleşim planlarının bahçeli nizamda yapılması sağlanmalı, hatta düzgün planlamayla...