27 / 04 / 2024

ordu silüeti bozan bina

ordu silüeti bozan bina

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da kentin siluetini bozan binanın yıkılmadığını öğrenince, "Bana günübirlik Ordu yaptıracaksınız" dedi...

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Konak Belediyesi'nden yeni plan: Konak'ın silüeti değişiyor! 

Konak Belediyesi tarafından son olarak Gürçeşme bölgesinin imar planı çalışmaları yapıldı. Söz konusu plan revizyonunun Kasım ayı Meclis toplantısında değerlendirilmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Yeni Peugeot 408 fiyatları peş peşe açıklandı! Göz alıcı, kusursuz tasarım! Yeni Peugeot 408 kaç lira?

Yeni Peugeot 408, SUV kodlarıyla harmanlanmış dinamik silüeti ile dikkatleri çekiyor. Peki Yeni Peugeot 408 fiyatları ne kadar? İşte 3 Nisan 2023 fiyat listesi...

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatına tepki! Bölgenin silüetini bozuyor!

Eminönü’nde sahil kesiminde süren İstanbul Ticaret Üniversitesi inşaatı, bölgenin tarihi görüntüsünü bozarken; uzmanlar silüeti bozan inşaatın bir an önce durdurulması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan bina projesinin iptali için harekete geçti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Süleymaniye Camii'nin önüne yapılan binayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Projeyi iptal etmeleri için kurula gidiyoruz" dedi.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Bergama’ya millet bahçesi müjdesi!

2 yıllık başkanlık göreviyle ilgili konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ''TOKİ konutları inşaatı ile hemşehrilerimiz ev sahibi oluyor. Millet bahçesiyle de Bergama’nın silüeti değişecek'' dedi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün silüeti belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ana hatlarının çekilmesi ile  çalışma platformu olarak kullanılacak kedi yolunun inşaatı büyük oranda bitti. Avrupa ve Asya kıtaları, Lapseki'den Gelibolu yakasına kadar uzanan kedi yolu ile birbirine bağlanınca, Çanakkale Köprüsü silueti de ortaya çıktı. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı

Galataport İstanbul'dan 'İstanbul silüeti' açıklaması!

Galataport İstanbul, basında çıkan İstanbul siluetinin değişmesine dair haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''İstanbul’un eşsiz silüetinin korunması konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz'' denildi.

ordu silüeti bozan bina Haberi

ordu silüeti bozan bina

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bazı milletvekilleriyle bir toplantı düzenledi. Parti genel merkezinde düzenlenen ve 56 milletvekilinin katıldığı 3 saat 15 dakikalık istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıları tek tek dinleyerek notlar aldı ve talimatlarda bulundu.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, renkli diyalogların da yaşandığı buluşmada Ordu sahil kenarına tamamlandığında 17 katlı olacak inşaat da konuşuldu. Kentin silüetini bozduğu gerekçesiyle belediyenin başvurusu üzerine geçen sene Temmuz ayında mahkeme kararıyla durdurulan bina için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bina ne oldu? Daha yıkılmadı mı?” diye sordu. Erdoğan'ın, o binanın yıkılması konusunda talimat verdiği öğrenildi. 

Binanın yıkılmadığı cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana günübirlik Ordu yaptıracaksınız” şeklinde esprili bir dille konuştu.

Ordu'da şehrin silüetini bozan Belde Evler projesine, mahkeme devam...