23 / 07 / 2024

ordu turizm geliri

ordu turizm geliri

MIPIM’e katılan Ordu Belediyesi, Fransa’da yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Avrupalılar mevcut projeler için sıraya girerken, Araplar ise yaylalara golf sahası kurmayı hedefliyor.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki otelin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptığı açıklamada, “Çambaşı’nda güzel çalışmalar yaptık. Burada hayata geçireceğimiz otel 5. katına çıktı. Turizm bakanımızla 180 dönüm alan için görüşmeler sağladık" dedi.

Ordu Boztepe'nin marka değeri artacak!

Ordu’nun en önemli turizm ve cazibe merkezleri arasında yer alan Boztepe'nin marka değeri yapılan yatırımlarla artacak.

Ordu'daki ters ev dikkat çekiyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu'da inşa ettiği Ters Ev Projesi'nin turizm potansiyelini artırması hedefleniyor.

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Tatil köyü yerine butik otel yapılacak!

Hükümet, turizm sektörünü canlandıracak yeni dönüşüm modeli için harekete geçti. Atılacak adımlarda, yıllık turizm geliri 60 milyar dolar olan 'İspanya modeli' örnek alınacak.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

ordu turizm geliri Haberi

ordu turizm geliri


Mart ayında dikkat çeken projeleriyle uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Fuara 4 projesiyle katılan Ordu, Cannes'da Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Melet Park, Çikolata Park, Ünye Limanı Ordu Giresun Havalimanı projelerini tanıttı. MIPIM'de yabancı yatırımcıdan büyük ilgi gördüklerini vurgulayan Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Kayak tesisimizin işletmesi için görüşmelerimiz oldu. Otel zincirleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa ve Körfez'den istekli gruplar var" dedi.


MİLYAR DOLARLIK YATIRIM BEKLİYORUZ

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Arap yatırımcıların şehre yatırım yapmaya hevesli olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, Suudi bir yatırımcıyla görüştüklerini belirterek, "Arap yatırımcılar yaylalarımızdan çok etkilendi. Bize, 'Burası cennet' dediler ve 100 dönümlük yer istediler. Yaylalarımıza golf sahası ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kurmak istiyorlar. 100 milyon...