15 / 05 / 2024

Ordu Turizm Meslek Yüksek Okulu

Ordu Turizm Meslek Yüksek Okulu

Gülyalı ilçesine yapılacak olan Turizm Meslek Yüksek Okulunun temeli atıldı. Temel atma törenin de konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, meslek yüksek okulunun ilerleyen yıllarda turizm fakültesine dönüştürüleceğini açıkladı.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Ordu'nun yeni revizyon planına ihtiyacı var!

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş, Ordu’nun son 5 yıl öncesine göre büyük değişim ve büyüme gösterdiğini söyleyerek, “Ordu Büyükşehrimiz'in ulaşım, turizm, tarım ve mekansal master plana ihtiyacı vardır.” diye konuştu…

Ordu Çambaşı Yaylası'ndaki otelin inşaatı tam gaz!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptığı açıklamada, “Çambaşı’nda güzel çalışmalar yaptık. Burada hayata geçireceğimiz otel 5. katına çıktı. Turizm bakanımızla 180 dönüm alan için görüşmeler sağladık" dedi.

Ordu Boztepe'nin marka değeri artacak!

Ordu’nun en önemli turizm ve cazibe merkezleri arasında yer alan Boztepe'nin marka değeri yapılan yatırımlarla artacak.

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

Turizm öğrencilerine okul olacak otel sayısı artıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerine devam edeceği 3 partner otelle daha protokol imzalandı.

Ordu'daki ters ev dikkat çekiyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu'da inşa ettiği Ters Ev Projesi'nin turizm potansiyelini artırması hedefleniyor.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TOKİ Kartepe 180 öğrencilik pansiyon ihalesi yarın!

TOKİ Kocaeli Kartepe İlçesi 1 Adet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 1 Adet 180 Öğrencilik Pansiyon İnşaatları ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Kocaeli 180 öğrencilik pansiyon ihalesi 6 Haziran'da!

TOKİ Kocaeli İlçesi 1 Adet Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 1 Adet 180 Öğrencilik Pansiyon İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi 6 Haziran'da yapılacak.

TOKİ Kartepe Anadolu Otelcilik Lisesi inşaat ihalesi 6 Haziran'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) , Kocaeli İli Kartepe İlçesi, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 180 Öğrencilik Pansiyon Binası İnşaatları için ihale tarihini belirledi.

Ordu Turizm Meslek Yüksek Okulu Haberi

Ordu Turizm Meslek Yüksek Okulu

TURİZM FAKÜLTESİNE DÖNÜŞECEK 

Temel atma ve açılış programlarına katılmak üzere cuma günü Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu programının ikinci gününde dün Gülyalı'da hayırsever işadamı Velittin Küçük tarafından yaptırılan Ordu Üniversitesi Velittin Küçük Turizm Otelcilik Yüksekokulu'nun temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Kurtulmuş, "Temelini attığımız bu yüksekokulumuz, ileride fakülteye dönüştürülerek turizm sektörüne katkı sunacak öğrenciler yetiştirecek ve eğitim hayatına katkı sunacaktır" dedi. 


İMKANI OLAN OKUL YAPSIN 

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, "Açılacak olan bu okul, iş imkânı bulan ve istihdama katkısı sunan bir eğitim yuvası olacak. Değerli işadamımızı kutluyorum. Gülyalı'ya bir okul yapmakla hem hayır, hem de iş bulma imkanı, iş garantisi olan, istihdama katkı sağlayacak bir eseri memleketine kazandırmış olacak" diyerek, imkanı olan herkesin böyle hayırlar yapmaya...