05 / 05 / 2024

ordu vali konağı restorasyon ihalesi ne zaman

ordu vali konağı restorasyon ihalesi ne zaman

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

İzmir Vali Konağı 9 Eylül müzesi olsun önerisi!

İzmir Konak’ta Mithatpaşa Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında yer alan ve Vali Konağı olarak kullanılan tarihi bina evsizlere kaldı.

Ordu'da riskli 17 bina tahliye edildi!

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 26 evin bulunduğu 17 bina, tahliye edildi. Vali Seddar Yavuz, heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ordu Hükümet Konağı ihalesi 27 Eylül'de!

Ordu İli Gürgentepe İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Eylül'de saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Ordu Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Ordu İli Gürgentepe İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Ordu Gürgentepe Hükümet Konağı ihalesi 2 Ağustos'ta!

Ordu İli Gürgentepe İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Ağustos'ta saat 14:00'de yapılacak.

Muş Merkez'de 16.4 milyon TL'ye satılık vali konağı!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümen Başkanlığı tarafından Muş Merkez'de yer alan müştemilatlı vali konağı ihale ile satışa sunuluyor. İhale 8 Ağustos'ta yapılacak..

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

TOKİ'den Ordu Gürgentepe'ye hükümet konağı!

TOKİ  tarafından Ordu İli Gürgentepe İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Ordu Şalpazarı'na hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Ordu Şalpazarı Hükümet Konağı ihalesini 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ordu'ya hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da hız kesmeden devam eden TOKİ, Ordu Hükümet Konağı ihalesini 31 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

ordu vali konağı restorasyon ihalesi ne zaman Haberi

ordu vali konağı restorasyon ihalesi ne zaman

Ordu’da 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Ordu’nun ilk Valisi Fazıl Özelçi’den itibaren 1973 yılına kadar 31 valinin konut olarak kullandığı ‘Eski Vali Konağı’ nihayet restore ediliyor.

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

Devlet mülkiyetinde iken 1973 yılında özel şahıslara satılan Osmanlı mimarisinin özgün örneklerinden birisi olarak dikkatini çeken tescilli yapılarından birisi olan ‘Eski Vali Konağı’ binası Vali Orhan Düzgün döneminde 60’ı aşkın hissedara tek tek ulaşılarak yoğun uğraşlar sonucu kamulaştırılarak özel mülkiyetten tekrar kamu mülkiyetine geçirildi.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3 yıldır ödenek gönderilmediği için restore edilemeyen ve yıkılmaya yüz tutan tarihi...