29 / 04 / 2024

Organize perakende 120 milyar dolara çıkacak

Organize perakende 120 milyar dolara çıkacak

TÜM Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015’de perakende sektörün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Kış aylarında yüzde 100 zam geliyor Fiyatların artmaması imkansız

Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri arasında hazırlanan Haziran Ayı Anketi’nin sonuçlarına göre, organize perakende sektöründe ciro oranı yüzde 80 arttı. Buna rağmen, adet satışları sınırlı kaldı. Öte yandan açıklamaya göre kış sezonu ürünlerinde yıllık bazda yüzde 100’e yakın fiyat artışları da şaşı

Türkiye Finans'tan 0.75 kar oranıyla 120 ay vadeli konut finansmanı!

Türkiye Finans, 31 Aralık'a kadar yüzde 0,75 kar oranı ile 120 ay vadeli konut finansmanı imkanı sunacak. Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Özdeniz, "Kampanyamız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz" dedi...

Metropol İstanbul CarrefourSA 10 milyon TL'ye açıldı!

Türkiye organize perakende sektöründen CarrefourSA, toplam 10 milyon TL yatırımla Metropol İstanbul CarrefourSA Hiper Marketini 2 bin 700 metrekare alan üzerinde hizmete açtı.

MAPIC'te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak!

Fransa Cannes’da kapılarını 24. kez açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalarla fuarda Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişiyi aşkın ziyaretçiyle yer alıyor. 

AGT Ağaç,  Antalya'ya 120 milyon euro yatırımla 2. fabrikasını açıyor!

Türkiye'nin ilk 500 şirketi arasında yer alan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş., ekonomik açıdan zor günlerin yaşandığı dönemde, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 120 milyon Euro yatırımla ikinci fabrikasını açmaya hazırlanıyor. 

BMD'den "Çarşılar ve mağazalar kapanmasın" çağrısı!

İstanbul’da 3 AVM’de mağazaların iki saat geç açılması konusunda BMD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, markalı organize perakende sektöründe son yıllarda yaşanan türbülansa dikkat çekildi. 

Piyalepaşa İstanbul’un Alışveriş Sokağı perakende sektörüne tanıtıldı! 

Perakende sektörünün önde gelen temsilcilerine,Türkiye’nin en köklü markalarından Polat’ın hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul projesinin 120 mağazadan oluşan Alışveriş Sokağı’nı tanıtıldı..

Avi Alkaş: Organize Perakende Bölgeleri kurulmalı!

JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş, perakende sektörü için 2017’nin zor bir yıl olduğunu söylüyor. Bu duruma bağlı olarak Avi Alkaş, “Ülkemizde OSB çok yerleşmiş bir kavramdır. OSB’ler gibi OPB’ler kurmalıyız” diyor.

Şok Market günde 3 mağaza açacak!

TÜRKİYE'nin en hızlı büyüyen organize perakende kanalı Şok Market, 4.000’inci mağazasını dün Ümraniye’de açtı. 2016 yılında bin mağaza açarak 4 bin kişiye yeni istihdam sağlayan şirket, 2017 yılında da her gün 3 mağaza açarak 4 bin kişiye daha iş imkânı yaratacak.

AVM'lerdeki dolar bazlı kira ödemeleri dükkan kapatıyor!

Organize perakende sektörü 2015 sonunda 217 milyar TL büyüklüğe ulaştı ve perakendeden aldığı payı yüzde 33'e yükseltti. Ancak işler 2016'da darbe girişimine kadar varan konjonktürün de etkisiyle önemli ölçüde yavaşladı. Talep daraldı, ziyaretçi sayıları azaldı.

Balıkesir OSB'deki 120 milyon Avro’luk yatırıma destek!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne 120 milyon Avro’luk yatırım yapacak olan Alman PD Grup’a Ankara’dan destek sözü çıktı.

Balıkesir'deki 120 milyonluk dev yatırıma Ankara'dan destek!

Balıkesir Organize sanayi Bölgesi’ne 120 milyon Avro’luk dev yatırım yapacak olan Alman PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Daimler ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ankara’da temaslarda bulundu.

Organize perakende 120 milyar dolara çıkacak Haberi

Organize perakende 120 milyar dolara çıkacak

AYD Başkanı Hulusi Belgü, BMD Başkanı Hüseyin Doğan, GPD Başkanı Nihat Özdemir, KMD Başkanı Alp Önder Özpamukçu ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer ile birlikte basın toplantısı düzenleyen TAMPF Başkanı Vahap Küçük, şöyle konuştu: “2014’de perakende sektörü reel yüzde 9 büyüdü.  Geçen yıl perakende sektöründeki toplam istihdam 2.5 milyon oldu. 750 bini organize perakendede yer aldı. Toplam perakendenin 2014’de 250 milyar dolar olan cirosunun 110 milyar dolarını organize perakende gerçekleştirdi. 2015’e baktığımızda ise Türkiye ekonomisinde yüzde 4, modern perakendede ise yüzde 9 büyüme öngörüyoruz. Bu yıl içinde 20 yeni alışveriş merkezi tüketicilere kapılarını açacak. Modern perakende istihdamına yaklaşık 50 bin kişilik katkı sağlayacak. Organize perakende cirosunun 120 milyar doları bulmasını...