02 / 05 / 2024

Orhan Erdil izmir

Orhan Erdil izmir

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Orhan Beşikçi: İzmir Basmane’de tarihi yapılar yok oluyor!

Araştırmacı yazar Orhan Beşikçi İzmir Basmane’de bir tarihin yattığını ama bu tarihe sahip çıkılamadığının belirtti. Beşikçi, İzmir’de bir kültür envanterinin gerekli olduğunun altını çizdi.

Orhan Erdil kimdir?

Türkiye'nin ilk 45 katlı projesini Erol Simavi ile yapmaya çalışan ve 1984 yılında Türkiye'nin ilk lagün projelerini, İzmir Atakent ve Mavişehir projelerini yapan Yüksek Mimar Orhan Erdil kimdir?

Orhan Gencebay Rumelihisarı'ndaki evini neden satıyor?

Orhan Gencebay'ın yalı dairesini 'ölüm korkusu' yüzünden satmak istediği ortaya çıktı. Usta sanatçı, bundan 5 ay önce Samsunlu bir grup tarafından evinin önünde tehdit edildi

Orhan Gümrükçüoğlu dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi, Başkan Gümrükçüoğlu toplantıda Tabakhane Deresi’nin üzerinin açılacağını söyledi...

Orhan Gencebay, Rumelihisarı’ndaki evini 4.5 milyon dolara satışa çıkardı!

Orhan Gencebay, Boğaz’daki yalı dairesini satıyor. Emlak piyasası ise satışı istemeyen Sevim Emre’nin evi görmek için gelen müşterilere çıkardığı zorlukları konuşuyor.

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'na ek bina yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na yeni ek bina yapılması için destek verdi. Ek binanın 2016-2017 eğitim ve öğrenin yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

İzmit Orhan Camii restore ediliyor!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve bu yılın başında restorasyonu başlayan İzmit’in tarihi ibadethanelerinden Orhan Camii’nin 2016 Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kocaeli Orhan Camii restore ediliyor!

Kocaeli Orhan Camii orijinaline uygun olarak 2016 yılının Ramazan ayına yetiştirilecek 750 bin TL'ye restorasyon ihalesi yapılan camide en son restorasyon dönemin Valisi Erdal Ata tarafından yaptırılmıştı.

Muhammed Cevdet Orhan, genç planlamacılarla buluştu!

Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı. Orhan, Aziziye’nin bölgedeki yeri, çevresel kaynakları ile fiziki, sosyal ve demografik yapısı hakkında bilgi verdi.

Manisa Orhan Acar binası yıkılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula girişinde bulunan Orhan Acar binası olarak bilinen noktada yıkım çalışması başlattı. Yıkılan binanın bulunduğu bölge yeşil alan, park, yol ve kavşak olarak değerlendirilecek.

Manisa Orhan Acar binası yıkılıyor!

Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar kapsamında Orhan Acar binası ve yanında bulunan iki binanın yıkım işi hızla devam ediyor.

Orhan Özdek: Emlak sektörü hareketlenmeye başladı!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, siyasi belirsizliklerden dolavı satışları düşen emlak sektöründe yavaş yavaş bir hareketlenmenin söz konusu olduğunu belirterek, bunun net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Orhan Erdil izmir Haberi

Orhan Erdil izmir

Orhan Erdil, 1933 yılında İzmir'de doğdu ve yaşamı boyunca, babası Cavit Erdil tarafından araştırmacı olarak yetiştirildi.


Eğitimine İzmir Namık Kemal Lisesi'nin ardından atletizm dalında elde ettiği müthiş başarıyla Houston Üniversitesi'nde kazandığı burs ile ABD'de Mimarlık Mühendislik Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Ardından Columbia Üniversitesi'nde Şehir Merkezi Planlaması Master Programı'nı birincilikle bitirdi. Bunu Texas Mimarlar Odası ve Columbia Üniversitesi, Dallas Şehir Merkezi Etüdü ve Dallas Sanayi Odası Bursları Takip etti. Houston Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yaptı. Şeref doktorası sahibi olan Orhan Erdil, daha sonra dünyaca ünlü Marcel Breuer ile Washington'da resmi binalar ve müzeler üzerine çalıştı. Ayrıca Buck m. Fuller ve Ord. Prof. Mario Salvadori ile asma köprüler üzerine çalışmalarda bulundu. Okul sırasında da dünyaca ünlü heykeltıraş Solari'den heykel dersleri aldı.


Houston, Dallas ve...