29 / 04 / 2024

orhan kemalin romanına konu olan fabrikanın lojmanı yandımı

orhan kemalin romanına konu olan fabrikanın lojmanı yandımı

Adana’da yazar Orhan Kemal'in ‘Bekçi Murtaza' romanına esin kaynağı olan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı yandı. Yangın, fabrikaya sıçramadan söndürüldü...

Orhan Geniş nerede okudu? İngiltere’ye neden gitti? Hangi alanlarda çalıştı? Çalık Enerji’de hangi görevde yer alıyor?

Orhan Geniş kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? İngiltere’ye neden gitti? İş hayatına ne zaman başladı? Hangi pozisyonlarda görev aldı? Çalık Enerji’de hangi alanda çalışıyor? İşte Orhan Geniş ile ilgili merak edilenler...

Bitcoin Fog'un kurucusu gözaltına alındı!

ABD'de Bitcoin operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. 1 milyon 200 binden fazla Bitcoin aklayan 'Bitcoin Fog' isimli kripto borsa kurucusu kurucusu Roman Sterlingov gözaltına alındı.

Avcılar'da başına tuğla düşen inşaat işçisi yaralandı!

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'nde inşaatta çalışan bir işçi başına tuğla düşmesi sonucu yaralandı.

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

Osman Hilmi Özdil'in avukatı Orhan Karakuş gayrimenkul zengini çıktı!

Bank Asya ve FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in avukatı Orhan Karakuş’un Bank Asya’da 3 milyon 769 bin 810 TL'lik hesabı, Ankara’da 2 dairesi, 1 çalışma ofisi, Antalya’da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi olduğu belirlendi.

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Orhan Demir İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu!

İBB'de Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı'na raylı sistem uzmanı Orhan Demir atandı.

Orhan Aksüt, Özderici GYO Genel Müdürü oldu!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yönetim kurulu toplantısında, Orhan Aksüt'ün Genel Müdür olarak atanmasına karar verildi...

Roman bu yıl 15 mağaza açacak!

Roman, yurt içinde 50'nin, yurt dışında ise 15’in üzerindeki mağazalarına ek olarak corner shop ve bayilikleri ile birlikte toplamda 100 un üzerinde satış noktasına sahip. Roman Kreatif Direktörü Suzan Toplusoy, bu yıl da 15 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini belirtti.

Balıkesir'de roman vatandaşlara yeni konutlar teslim edildi!

Büyükşehir, Türkiye’de ilk kez Roman vatandaşların yaşam tarzına uygun sosyal konut projesini hayata geçirdi. Konutlar hak sahiplerine teslim edildi

İskenderun Orhan Tepe'ye çok amaçlı pazar geliyor!

İskenderun Belediyesi tarafından Orhan Tepe Mahallesinde yapımına başlanan çok amaçlı semt pazarı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İskenderun Belediye Başkan Vekili Halit Akıncı ve Belediye Meclis üyesi Mehmet Başlak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldılar.

İGA, Roman çocukları sanatla buluşturdu, ödüle layık görüldü!

İstanbul Yeni Havalimanı’na komşu mahallelerde, sosyal yönetim çalışmaları yapan İGA, Roman çocuklar için geliştirdiği projesi ile Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü

Ümraniye'deki Roman vatandaşların konut sorunu TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Ümraniye'de yaşayan Roman vatandaşların barınma ve eğitim sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

orhan kemalin romanına konu olan fabrikanın lojmanı yandımı Haberi

orhan kemalin romanına konu olan fabrikanın lojmanı yandımı


1907'de kurulan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı kül oldu.


Adana’da yazar Orhan Kemal'in ‘Bekçi Murtaza' romanına esin kaynağı olan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı yandı. Yangın, fabrikaya sıçramadan söndürüldü.


Döşeme Mahallesi'nde 1907'de kurulan Milli Mensucat İplik ve Dokuma Fabrikası'nın Kent, Sanayi, Etnografya ve Tarım Müzeleri'ni içeren müze kompleksi yapılması için karar verildi. 


MÜZE OLACAK

Fabrikanın müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar sürerken yan tarafında bulunan, zamanında fabrika müdürlerinin kaldığı ve daha sonra kullanılmayan dubleks lojmanlarından birinde yangın çıktı.


FABRİKA LOJMANI YANDI

Lojmanın ahşap çatısı kısa sürede alev topuna döndü. Rüzgarın etkisiyle yangın büyüdü. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek isterken zor anlar yaşadı. 


İTFAİYE ERİ YARALANDI

Soğutma çalışması sırasında itfaiye eri...