10 / 05 / 2024

orman köylerinde kanuni düzenleme yapılacakmı

orman köylerinde kanuni düzenleme yapılacakmı

Orman Kooperatifleri Merkez Birliği ( ORKOOP ) Genel Başkanı Cafer Yüksel, Türkiye nüfusunun yüzde 10’ unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının tehlike altında olduğunu vurguladı....

Antalya Phaselis'teki iki koyda halk plajının ihalesi iptal edildi!

Antalya'da antik Likya kenti Phaselis'teki Bostanlık ve Alacasu köylerinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan halk plajları için verilen proje izni ve ihalesi, mahkemeler tarafından iptal edildi.

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Çiftçiler dikkat! İşte 37 bin liraya varan destekten yararlanmak için bilmeniz gerekenler

Yüzde 20'si hibe kapsamında olan ve 37 bin liraya kadar ödenen ferdi kredilerden yararlanmak için Orman köy ve mahallelerinde en az bir yıl süreyle ikamet etmek gerekiyor. İşte aranan diğer özellikler.

Sinop'ta evlerini kaybeden vatandaşlar için konteyner evler yerleştirildi!

Sinop'ta sel felaketi sebebiyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira yardımı yapılacağını dile getiren AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, köylerinde kalmak isteyenlere de konteyner tahsis edileceğini dile getirdi.

TOKİ'den Ağrı Merkez'e 3 yeni veteriner binası! İhalesi bugün!

Ağrı ili Merkez ilçesi Baloluk ve Bölükbaşı köylerinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Kapsamında 314 Adet Ahır Ünitesi ve 3 Adet Veteriner Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Ağrı'ya 3 yeni veteriner binası! İhalesi yarın!

Ağrı ili Merkez ilçesi Baloluk ve Bölükbaşı köylerinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Kapsamında 314 Adet Ahır Ünitesi ve 3 Adet Veteriner Binası İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Teoman Sancar'dan Denizli Acıpayam deprem konutları açıklaması!

5.5'lik Denizli depreminin üstünden 2 yıl geçti. Acıpayam ilçesinin Oğuz, Kırca, Alaattin, Karahöyük, Ovayurt, Ucarı, Yeniköy ve Corum köylerinde kerpiç yapılar yıkılmıştı. Konteyner ve çadırlara yerleştirilen 160 aileye TOKİ’den konut verileceği belirtildi. Fakat konutlar henüz teslim edilmedi.

TOKİ'den Ağrı'ya 3 yeni veteriner binası!

Ağrı ili Merkez ilçesi Baloluk ve Bölükbaşı köylerinde KDGP Kapsamında Ahır Üniteleri ve Veteriner Binaları İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 3 Şubat 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Çankırı'da bozuk zemine yapıldığı için yıkılan silo hakkında soru önergesi!

Tarım Orman Köyişleri Bakanlığı, Çankırı’da 2012'de hububat silosu yaptırdı. Fakat zemin etüdü olmadan bozuk zemine yapılan silo hizmete alınmadan çöktü. Silo için harcanan milyonlarca TL de uçtu...

İsrail'in yıkımları Filistinli ailelerin zorunluluktan mesken tuttuğu mağaralara ulaştı!

İşgal altında olan Batı Şeria'nın Cenin kentinde yer alan köylerinde ev inşa etmeleri İsrail makamları tarafından engellenen Filistinli Ahmed Amarne ve ailesi, kaldıkları mağaranın Tel Aviv yönetimi tarafından yıkılması tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Orman köylülerine kullandırılacak kredilerde düzenleme!

Orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

orman köylerinde kanuni düzenleme yapılacakmı Haberi

orman köylerinde kanuni düzenleme yapılacakmı


Cafer Yüksel, konuyla ilgili yazılı değerlendirmesinde, ormanların korunmasında en büyük rolü orman köylülerinin üstlendiğini belirtti.


Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan 7 milyon orman köylüsünün haklarının ise tehlike altında olduğunu ifade eden Yüksel, “300 bin aile geçimini bundan sağlıyor. Tanınan haklar şu an Meclis'in gündeminde ve yapılan son açıklamaya göre de Hazine'ye ait tarım arazileri yarı fiyatına köylünün olacak. Orman köylerinde kanunla oluşturulacak değişiklikler, özelleştirilmenin de kapılarını açacak ve geçimini bundan sağlayan 300 bin aile mağdur olacak.” dedi.


BU YIL 33 YANGINI ÇIKTI


ORKOOP Genel Başkanı Yüksel, Türkiye’nin ortalama 78 milyon hektar yüzölçümünün 20 milyon hektarının ormanlarla kaplı olduğuna işaret ederek, her yıl meydana gelen orman yangınlarının sayısının sürekli artış gösterdiğini, bu yıl içinde toplam 33 orman yangını meydana geldiğini kaydetti. Yüksel, “Bu...