08 / 05 / 2024

Orman Tapu

Orman Tapu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla mevcut 21,6 milyon hektar orman alanının 15 milyon hektarlık bölümünün tapusu çıkarıldı.

Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nin sakinlerinden tapu tepkisi!

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfı iptal edilen 1038 ada 102 parselde tapu almak içih hak kazanan 750 hak sahibi bulunuyor. Ancak, Hazine tarafından, harcını yatıran, bütün belgelerini temin eden bu hak sahiplerine tapularının verilmediği ileri sürüldü. 

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

2B tapu nedir?

Türkiye sınırlarında bulunan, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış araziler yatırımcılar için satışa çıkıyor. Peki 2B tapu nedir? 2B arazilere başvurular nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Eyüpsultan'da tapu sevinci!

Eyüpsultan'da orman vasfını yitiren 2B olarak tabir edilen arazilerin imar planları ve uygulamaları biterken, tapu tescilleri de yapıldı.

Isparta'nın tapu sorunu meclise taşındı!

Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'da orman kadastro çalışmaları sebebiyle açılan tapu iptal davalarına ilişkin sorunları Meclise taşıdı. Bakır hazırladığı sorularının Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıt verilmesini talep etti.

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

Orman genel müdürlüğü taşınmaz ihaleleri!

Orman genel müdürlüğü özel mülkiyetindeki taşınmazlar hakkında tapu sicilinde işlem yapmaya orman işletme müdürü yetkili oluyor. Peki, Orman genel müdürlüğü taşınmaz ihaleleri nasıl yapılır? İhale koşulları nelerdir? İşte yanıtı..

Kepez'de 9 ayda 3 bin 81 vatandaşa tapu verildi!

KEPEZ'de " orman vasfım kaybetmiş hazine arazileri " olarak adlandırılan 2B problemi, 2009'da çıkarılanı yasa ile tarihe karışırken, tapu probleminin bitmesinde önemli bir aşamaya gelindiği belirtildi.

İzmir'deki orman kadastrosu çalışması sona erdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen orman kadastrosu çalışmasının pilot bölgesi olan İzmir, Manisa ve Aydın bölgesi için eğitim programı son erdi.

Orman şerhi nedir?

Orman şerhi nedir? Tapu üzerine konulan bu orman arazisi şerhi, mülkiyeti devir yetkisini engelleyici nitelik taşır mı? Bu şerhin konulduğu gayrimenkul arsa, tarla, bahçe olarak kullanılabilir mi?

Orman kadastrosu sorunu için çalışma başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak...

Orman kadastrosu sorunu bitiyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yıllardır bitirilemeyen orman kadastrosu sorunu için çalışma başlattı. Orman kadastrosu yapılmamış yaklaşık 5 bin 700 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli olacak.

Orman Tapu Haberi

Orman Tapu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 15 milyon hektar orman alanının tapusu Bakan Veysel Eroğlu tarafından Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu'ya verildiği bildirildi. 


Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun, Orman Genel Müdürlüğü'ne 31 Aralık 2014 günü saat 16.59'a kadar bütün ormanların tapusunun alınması talimatını verdiği hatırlatıldı. 


2007 yılında bakanlık görevine geldiğinde ilk olarak orman kadastrosu konusunda çalışma başlattırdığını hatırlatan Bakan Eroğlu, açıklamada şunları kaydetti: 


''Orman kadastrosu ile tapu kadastrona 'Beraber çalışacaksınız, ormanların sınırlarını belirleyeceksiniz' dedim. 31 Aralık 2014 günü saat 16.59'a kadar bütün ormanların tapusunu vermek üzere sözleştik. O günden bugüne kadar büyük bir fedakarlıkla bir ailenin fertleri gibi birlikte uyumla çalıştılar ve 15 milyon hektarı tapuladılar. 2014 sonunda bütün ormanlarımız tapusuna kavuşmuş olacak.'' 

   ...