17 / 05 / 2024

Orman yangınları mücadele ekibi

Orman yangınları mücadele ekibi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarında çalışacak uzman personelin yetiştirilmesi için Antalya'da kurulan Uluslararası Orman Yangınları Eğitim Merkezi'nde yıl sonuna kadar 3 binden fazla kişiye eğitim verilmiş olacağını bildirdi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Atakule GYO, Atakule AVM'nin Temmuz ayı kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak!

Atakule GYO, TEMA Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı tarafından ülkede meydana gelen orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması amacıyla Atakule AVM'nin Temmuz 2021 kirasını TEMA Vakfı'na bağışlayacak.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

California'daki yangın ünlü isimleri evsiz bıraktı!

California'nın kuzeyindeki Paradise bölgesinde 8 Kasım'dan bu yana devam eden orman yangınlarında can ve mal kaybı devam ediyor. 

Gölcük'te imar affı suistimaliyle mücadele!

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü, imar affını fırsat bilerek ormanda kaçak yapı gerçekleştirmek isteyenlere karşı mücadele ediyor...

Hükümet konaklarının yangınla mücadele giderlerini İçişleri Bakanlığı belirleyecek!

İl ve ilçelerdeki Hükümet konaklarının yangınla mücadele giderleri İçişleri Bakanlığı tarafından tespit edilecek..

Orman yangınları mücadele ekibi Haberi

Orman yangınları mücadele ekibi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 12 Aralık 2012'de yaptığı merkezdeki ilk dersi de kendisinin verdiğini anımsatarak, bu eğitim merkezinin, Akdeniz'in en büyük ve modern tesisi olarak inşa edildiğini belirtti.


Orman yangınları ile mücadelede uluslararası işbirliğine verilen önemin bir göstergesi olarak yabancı uzmanlara da eğitim imkanı sağlandığını aktaran Eroğlu, merkezde geçen yıl 200 teknik personele yangın uzmanlık eğitimi ve 226 arazöz operatörüne de ileri sürüş teknikleri konularında eğitim verildiğini ifade etti.


Eroğlu, "Geçtiğimiz yıl ayrıca bin 49 teknik personele yerinde olmak üzere toplam bin 475 kişiye eğitim vermiş olduk. 2014'te ise toplam bin 772 kişinin eğitimi için planlama yaptık. Böylece son teknolojiye sahip Yangın Eğitim Merkezi'nde, açıldığı günden itibaren 3 bin 247 kişiye eğitim...