08 / 05 / 2024

Orman yapıları imar barışı

Orman yapıları imar barışı

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Akn Orman Ürünleri Mimari Yapılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akn Orman Ürünleri Mimari Yapılar Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Hamdi Akın tarafından kuruldu.

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

İzmir Bayraklı'da riskli yapılar için düzenleme!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçede bulunan riskli yapılar için yeni düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bayraklı Belediye Meclisi tarafından hazırlanan imar planı notu CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oy birliğiyle kabul edildi. 

Volkan Yılmaz: Kaçak yapıların hepsi tek tek yıkılacak!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak uzun zamandır kaçakla mücadelede, hiç hakkı olmadığı halde, özellikle orman arazilerine, tarım arazilerine ve hazine arazilerine kaçak yapılar inşa etmeleri noktasında çok ciddi bir mücadele veriyoruz" dedi.

Tarım arazilerine kurulan hobi bahçelerindeki yapılar yıkılacak!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, arsa özelliği kazanmamış tarım alanına kurulan hobi bahçelerindeki yapıların yıklacağını açıkladı.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Orman yapıları imar barışı Haberi

Orman yapıları imar barışı

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor.  Yapı Kayıt Belgesi alan binalarda su, elektrik ve doğalgaz bağlatabiliyor. İmar Kanunu kapsamında alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

Kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis ediliyor.

Ayrıca bu belge alındıktan sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın veriliyor.

Yapı yıkılana kadar geçerli olan bu belge için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılıyor. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebiliyor.

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınır mı?

Orman ve kıyı alanlarındaki yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Ancak, orman ve kıyı alanlarındaki yapıların mülkiyetini Hazineden almak için bazı sıkıntılar...