30 / 04 / 2024

örnek kadastro mahkemesi dilekçe

örnek kadastro mahkemesi dilekçe

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Tuzla 726 parselin 56 yıllık mülkiyet davası sonuçlandı!

1962'de başlayan Mimarsinan Mahallesi 726 parsel mülkiyet davası, İstanbul Anadolu 2. Kadastro Mahkemesi’nin 18 Nisan 2018 tarihli kararı ile sonuçlandı.

Diyarbakır Kent Ormanı için hukuksal süreç başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Kadastro Mahkemesi’nin Kayapınar’da belediyeleri devre dışı bırakarak verdiği kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Karatekin, karara karşı hukuksal süreci başlattıklarını açıkladı.

Kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

Kadastro Kanununun uygulanması ile ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli yeter sayıda kadastro mahkemesi bulunuyor. Peki, kadastro mahkemesi hangi davalara bakar?

6306 sayılı kanun anayasa mahkemesi iptal kararı metni!

6306 sayılı kanun anayasa mahkemesi iptal kararı, 24 Ekim 2014 tarihinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlandı. İşte 6306 sayılı kanunun iptal edilen maddeleri..

Tapu ve Kadastro’dan örnek çalışmalar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2004 yılından bu yana Türkiye tapu kadastrosunun tamamlanması projesi, Tapu kadastro projesinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi projesi gibi çok önemli projelere yer verdi...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden örnek çalışmalar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü son yıllarda yapmış olduğu modern ve teknik alt yapı yenilikler ile vatandaşlarımızın tapu ve kadastro işlerine daha kolay erişmesini sağlıyor.

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Temyiz dilekçesi ile idare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Temyiz isteminin süresinde yapılması gerekiyor. İşte Kadastro mahkemesi temyiz süresi ve kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi...

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Kadastro mahkemesi nedir?

Her kadastro bölgesinde tek hakimli ve Asliye Mahkemesi sıfatını haiz yeter sayıda kadastro mahkemesi kuruluyor. Peki, kadastro mahkemesi nedir? Kadastro mahkemesi görev ve yetkileri nelerdir?

Kadastro itiraz dilekçesi!

Kadastro tespiti için yapılacak itirazın bir dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Örnek kadastro itiraz dilekçesi, haberimizde yer alıyor...

Mülkiyet iddiası var ise kadastro davası açılabilir!

Tamer Heper, Posta'da yer alan bugünkü köşe yazısında kadastro davası ile ilgili gelen soruyu yanıtladı...

Londra olimpiyat tesisleri mimari açıdan dünyaya örnek!

Başbakan Erdoğan'ın 'demonte' diye küçümsediği Londra olimpiyat tesisleri aslında mimari ve kent planlaması açısından tüm dünyaya örnek

Ambarlı Limanı, Türkmenistan'da kurulacak limana örnek olacak!

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Ambarlı Limanı'nda incelemelerde bulundu. Ambarlı, Türkmen liderin Hazar Denizi'nde kurmayı planladığı limana örnek olacak

örnek kadastro mahkemesi dilekçe Haberi

örnek kadastro mahkemesi dilekçe

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro Kanunu gereğince, kadastro tutanaklarına itiraz edilebiliyor. İtirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor.


İtiraz sadece uygulanan belgelerin geçerliliği hakkında yapılabilir. Bir belgeye dayanmayan itirazlar incelenmiyor. İtiraz edenin ilan süresi içinde dava açma hakkı saklı oluyor.


Ancak 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Kadastro Mahkemesinde açılacak itiraz davası için gerekli olan "Kadastro mahkemesi dilekçe örneği" aşağıda yer alıyor.


Kadastro dava dilekçesi..


……………………… KADASTRO MAHKEMESİNE


DAVACILAR : 1-


2-


DAVALILAR : 1- Maliye Hazinesi


2- Orman Genel Müdürlüğüne İzafeten Orman İşletme Müdürlüğü


TALEP KONUSU: Kadastro tespitine itiraz


AÇIKLAMALAR :


1-……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve … numaralı...