10 / 05 / 2024

örnek paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi

örnek paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi

Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sahip oluyor. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği..

'Allah mal sahiplerine sabır versin' diyen Mert Başaran: 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir'

Ev sahibi kiracı kavgaları her geçen gün giderek artarken Ekonomist Mert Başaran'dan da yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Mert Başaran paylaşımında 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir' ifadelerini kullandı.

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Konutta ucuz olanı almak için resmen yarış var! Şimdi yüksek kira getirili ev almak mantıklı mı? 

Konuta yatırım yapmak isteyenler bunun şu an mantıklı olup olmadığını, fiyatların nasıl seyredeceğini merakla araştırıyor. Ekonomist Mert Başaran, X sosyal medya hesabından bir örnek paylaştı ve açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibinden kiraya yüzde 450 zam! Vatandaşlar ikiye bölündü: Bu normal mi, değil mi?

Her geçen gün fahiş kira artışları ile ilgili yeni bir olay yaşanıyor. Borsa Eğitmeni Aykut Korkutata, X sosyal medya hesabından kira artışına ilişkin bir örnek paylaştı. Peki bu duruma ev sahibi ve kiracılar ne dedi? İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar... 

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Tapu devri konusu ile bağlantılı olarak mal paylaşımı ya da anne ve babanın malları nasıl paylaşılır konusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu doğrultu da Baba malını istediği evladına verebilir mi? soruları sorulmaktadır. İşte detaylar!

Evli çiftlerin dikkatine! Yargıtay kararını verdi! Evlilikte hangi mal sizin oluyor?

Yargıtay’dan boşanma sürecindeki mal varlığı paylaşımları ile ilgili önemli bir karar çıktı. Bursa’da boşanacak olan çiftin davası, akıllardaki soru işaretlerinin silinmesine sebep oldu. İşte detaylar…

Küs kardeşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde küs kardeşler arasında mal paylaşımını yazdı.

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu'nun mal paylaşımı davası başladı!

Berk Oktay ile Merve Şarapçıoğlu arasındaki ‘mal rejimi davası’nın ilk celsesi görüldü. Tanıkların dinlendiği dava 2 Kasım tarihine ertelendi.

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

örnek paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi Haberi

örnek paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi

Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneği!

Medeni Kanuna göre eşler arasında kurulabilen rejimler arasında paylaşmalı mal ayrılığı rejimi bulunuyor. Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarına sahip oluyor.


Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle yükümlü oluyor. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılır.


Aynı zamanda eşlerden her biri, kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu oluyor. Peki paylaşmalı mal ayrılı sözleşmesi nasıl hazırlanır? Paylaşmalı mal ayrılığı sözleşmesi örneğ aşağıda yer alıyor.


ÖRNEK PAYLAŞMALI MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİ

Eşler birlikte söz alarak, ../../.... tarihinde evlendik. Aramızda paylaşmalı mal ayrılığı rejimini kabul ettik:

1- Her birimizin, yasal sınırlar içerisinde, kendisine ait malvarlığı  üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf hakkı olacaktır.


2-...