29 / 04 / 2024

ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması

ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

Ortak çalışma alanları ofis giderlerini 4 kat azaltıyor!

Ortak çalışma alanlarına yalnızca serbest çalışanlar ve girişimciler ilgi göstermiyor. Kurumsal şirketler de hem giderlerini azaltmak, hem de çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı sunup yaratıcılıklarını beslemek için yıllık toplu üyelikler alıyor.

7 maddede giderlerini ödemeyen gayrimenkule ipotek konması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 7 maddede ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı..

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman sakinlerinin bina ortak giderlerini ödemek zorunlu mu?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Bina Ortak giderleri ile ilgili okuyucusunun sorularını cevaplıyor.

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartman aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Ortak kullanım alanları giderlerinin karşılanması için toplanan kurulla belirlenen aidatın tüm kat maliklerinden ve varsa kiracılardan alınması gerekiyor.Peki, apartman aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Apartmanda ortak kullanım alanları için yapılan giderler ile günlük hizmetler için apartman aidatının tüm daire sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Kat malikleri apartmandaki ortak giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmak ile yükümlü oluyor. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?

Kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı daireleri, kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında veriliyor. Peki, kapıcı dairesi giderlerini kim karşılar? Kapıcı dairesi giderlerini kat malikleri mi karşılar?

Republika Academic Aparts'a Dubai'den ortak geldi!

Serdar Bilgili'nin Ortaköy'de zengin öğrenciler için yaptığı Republika Academic Aparts'a Dubaili Abraaj Capital ortak oldu...

Ofton İnşaat Ortaköy projesine 2013 yılında başlayacak!

Ofton İnşaat 2013 yılı içinde yeni projelere imza atacak. Firma 2013'te Ortaköy'de butik konut projesini hayata geçirecek

ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması Haberi

ortak giderlerini ödemeyen bağımsız bölüme kanuni ipotek konması

1.Kat malikinin borcu bu yolla da alınamazsa, mahkemece tespit edilen borcunu ödemeyen kat malikinin bağımsız bölümü üzerine, varsa yöneticinin yoksa kat maliklerinden birinin yazılı istemiyle bu borç tutarı için, diğer kat malikleri lehine kanuni ipotek hakkı tescil edilir. 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 893 üncü maddesinin son fıkrası hükmü burada da uygulanır. Kat maliklerinin, gider borcunu ödemeyen kat maliki veya diğer sorumlulardan olan alacakları önceliklidir, (KMK.22). 


2.Kat maliki borçlarını ödemeye yanaşmazsa, alacak kiracıdan da tahsil edilemezse, yönetimin icra yolu ile takibe geçme hakkı vardır. 


3.Ancak bunun yanında yönetici veya kat maliklerinden biri dilerse mahkemeye başvurarak alacak miktarının mahkeme kanalıyla da tespit ettirebilir.


4.Bu şekilde alacak miktarı mahkemece tespit edilmişse, yöneticinin veya kat maliklerinden birinin tapu dairesinden yapacağı talep ile borcunu ödemeyen bağımsız...