29 / 04 / 2024

ortak kredi ödenmezse ne olur

ortak kredi ödenmezse ne olur

Ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisi şartları nelerdir? Ortak konut kredisinde ortaklardan biri kredi borcunu ödeyemiyor ise ne olur? İşte ortak konut kredisi kullanımı koşulları...

Yapı Kredi’den bayram hediyesi! 500 TL’yi hemen hesabınızdan çekin!

Yapı Kredi, beyaz eşya ve teknolojik cihazlara yönelik bir kampanya hazırlayarak 500 TL hediye edeceğini açıkladı. MediaMarkt ile ortak düzenlediği kampanyanın detaylarını paylaşan Yapı Kredi, kampanyanın 30 Haziran’da sona ereceğini belirtti.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faizleri düştü!

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte güçlük çekecek müşterileri için beş kişiye kadar ortak konut kredisi sunuyor. Bankanın söz konusu kredi için faiz oranları yüzde 0.99’a düştü.

Moody's'ten Rusya ve Türkiye'nin kredi notu açıklaması!

Moody's, Rusya ve Türkiye'nin kredi notuna yönelik açıklama yaptı. Rusya ve Türkiye'nin farklı emtia döngüsüne maruz kalmalarına rağmen ortak büyüme zorlukları ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kredi kullananlara tazminat kazanma fırsatı!

Bankalar ortak faiz uyguladı ve ceza aldı. 12 bankadan 2007-2011 arasında kredi çekenlere tazminat hakkı doğdu. Avukat Hilal İmal, 3 katı tazminat alındığını söyledi.

Ev sahipleri kiracıyı kredi notundan tanıyacak!

Coldwell Banker Türkiye ve Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks’in ortak işbirliği “kira tahsilatı” problemini sona erdiriyor. Arda, ev sahiplerinin artık güvenilir kiracıyı kredi notundan tanıyabileceği devrin başladığını söylüyor.

Ortak tapuya kredi verilir mi?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. Peki, ortak tapuya kredi verilir mi?

Konut kredisi kaç ay ödenmezse satılır?

Konut kredisi kullanarak, ev satın alan kimseler, banka kredisi ödemelerinde zaman zaman zorluk yaşayabiliyor. Peki, Bankalar kredi taksitlerde ne kadarlık bir gecikmeyi makul karşılayabilir? Konut kredisi kaç ay ödenmezse satılır?

Kredi notu nasıl hesaplanılır?

Tüm finansal geçmişinizin ortak bir kuruluşta toplanarak analiz edilmesi sonucunda oluşan puanlama sistemine, “Kredi Notu” denir. Elde edilen bu puanlama kurulaşa üye olan firmalara veya bireysel müşterilere belirli ücret karşılığında verilmektedir.

Konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?

Kredi ödemelerinin aylık gelirin yarısını geçmemesi gerekiyor. Aksi halde konut kredisi kullanıcıları ödemelerde zorluk yaşayabiliyor. Kredinin ödenmemesi durumunda bu durum kefile de yansıyor. Peki, konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?

Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu?

Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Kredi ile alınan evin tapusu ortak olur mu? Kredi ile alınan ev eşin üstüne yapılabilir mi?

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

Cevdet Yılmaz: Faizlerin düşmesi hepimizin ortak arzusu!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, " Faizlerin düşmesi elbette hepimizin ortak arzusu. Yatırımların daha fazla canlanması, yatırım kredi maliyetlerinin düşmesi bütün ekonomi için son derece önemli " dedi.

ortak kredi ödenmezse ne olur Haberi

ortak kredi ödenmezse ne olur

Ortak konut kredisi nedir?

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenlerin gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanılabiliyor.


Bu durumda bir ortakla gelirin birleştirilerek konut kredisi çekilmesi halinde ortak; hem borca, hem de eve ortak olmuş oluyor. 


Ortak konut kredisi bankalardan ister arkadaşınız, kardeşiniz, akrabanız ya da eşiniz ile birlikte ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanabiliyor.


Ortak konut kredisi ödenemezse ne olur?

Ortak konut kredilerinde karşılaşılan sorunlar arasında, bir ortağın payına düşen kredi borcunu öderken; diğer ortağın kendi payına düşen kredi borcunu ödeyememesi durumu yer alıyor.


Bu durumda ortak konut kredisini ortaklardan biri ödemiyor ise ne olur? Ortak konut kredisi ödenemezse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da açıkladığımız gibi, ortak borç demek her bir...