22 / 07 / 2024

ortak kredi ödenmezse ne olur

ortak kredi ödenmezse ne olur

Ortak konut kredisi nedir? Ortak konut kredisi şartları nelerdir? Ortak konut kredisinde ortaklardan biri kredi borcunu ödeyemiyor ise ne olur? İşte ortak konut kredisi kullanımı koşulları...

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ortak kredi dönemi başladı! 

Kredi faizlerinin yüksek olması, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde durgunluğa neden oldu. Bankalar, gayrimenkul sektöründeki sıkıntıyı azaltmak ve vatandaşların konut sahibi olabilmesi için ‘ortak konut kredisi’ uygulaması başlattı.

Ziraat Bankası duyurmuştu! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir? 

Kredi ile konut almak günümüzde neredeyse imkansız hale gelirken pek çok kişinin yüzünü güldüren hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Ziraat Bankası ortak konut kredisini duyurdu. Peki ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir? 

Konut piyasasında yeni dönem: 'Ortak kredi' ile konut sahibi olmak kolaylaşacak!

Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği, ortak konut krediyle ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönem başlıyor. 

Ziraat Bankası'ndan aylık 2.158 TL taksitle 250 bin TL kredi fırsatı!

Ziraat Bankası, artan konut fiyatları ve kredi faizlerinin ev sahibi olmayı zorlaştırdığı bu dönemde, alıcılar için çekici bir finansman çözümü sunuyor. Bankanın yeni hayata geçirdiği ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin beraber kredi çekerek konut sahibi olmalarını mümkün.

Bankalarda "ortak kredi" uygulaması başlıyor!

Konut kredilerinin faizi hızla artmayı devam ettirirken buna göre bu şartlarda konut almak isteyen vatandaşlar için kurbana değil artık ortak krediye girecekler. Bu süreçte, yüksek faiz sorununa yeni bir çözüm getiren Ziraat Bankası, yenilikçi kredi modeli “Ortak Konut Kredisi”ni duyurmuş oldu.

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Ortak Konut Kredisi nasıl çekilir? Ortak kredi çekip 5 Kişi aylık 20 bin TL ödüyor...

Son zamanlarda artan kredi faizi oranlarından dolayı 'Ortak konut kredisi'ne ciddi talep oluşmakta. Buna göre, bu tarz kredi türünde 5 kişiye kadar ortak kredi çekilerek konut alınabiliyor. Böylece, 3 milyon liralık bir evin aylık ödemesi 20 bin lira oluyor.

Yapı Kredi’den bayram hediyesi! 500 TL’yi hemen hesabınızdan çekin!

Yapı Kredi, beyaz eşya ve teknolojik cihazlara yönelik bir kampanya hazırlayarak 500 TL hediye edeceğini açıkladı. MediaMarkt ile ortak düzenlediği kampanyanın detaylarını paylaşan Yapı Kredi, kampanyanın 30 Haziran’da sona ereceğini belirtti.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi faizleri düştü!

Ziraat Bankası konut kredisi taksitlerini tek başına ödemekte güçlük çekecek müşterileri için beş kişiye kadar ortak konut kredisi sunuyor. Bankanın söz konusu kredi için faiz oranları yüzde 0.99’a düştü.

Moody's'ten Rusya ve Türkiye'nin kredi notu açıklaması!

Moody's, Rusya ve Türkiye'nin kredi notuna yönelik açıklama yaptı. Rusya ve Türkiye'nin farklı emtia döngüsüne maruz kalmalarına rağmen ortak büyüme zorlukları ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kredi kullananlara tazminat kazanma fırsatı!

Bankalar ortak faiz uyguladı ve ceza aldı. 12 bankadan 2007-2011 arasında kredi çekenlere tazminat hakkı doğdu. Avukat Hilal İmal, 3 katı tazminat alındığını söyledi.

Ev sahipleri kiracıyı kredi notundan tanıyacak!

Coldwell Banker Türkiye ve Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks’in ortak işbirliği “kira tahsilatı” problemini sona erdiriyor. Arda, ev sahiplerinin artık güvenilir kiracıyı kredi notundan tanıyabileceği devrin başladığını söylüyor.

Ortak tapuya kredi verilir mi?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. Peki, ortak tapuya kredi verilir mi?

ortak kredi ödenmezse ne olur Haberi

ortak kredi ödenmezse ne olur

Ortak konut kredisi nedir?

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenlerin gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanılabiliyor.


Bu durumda bir ortakla gelirin birleştirilerek konut kredisi çekilmesi halinde ortak; hem borca, hem de eve ortak olmuş oluyor. 


Ortak konut kredisi bankalardan ister arkadaşınız, kardeşiniz, akrabanız ya da eşiniz ile birlikte ortak olarak yatırım ya da oturmak amacıyla kullanabiliyor.


Ortak konut kredisi ödenemezse ne olur?

Ortak konut kredilerinde karşılaşılan sorunlar arasında, bir ortağın payına düşen kredi borcunu öderken; diğer ortağın kendi payına düşen kredi borcunu ödeyememesi durumu yer alıyor.


Bu durumda ortak konut kredisini ortaklardan biri ödemiyor ise ne olur? Ortak konut kredisi ödenemezse ne olur, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da açıkladığımız gibi, ortak borç demek her bir...