07 / 05 / 2024

ortaköy açılışını kim yapacak

ortaköy açılışını kim yapacak

'Boğaz' ın incisi', 'Boğaz' ın maşallahı' olarak anılan tarihi Ortaköy Camii, 3 yıllık restorasyonun ardından bugün Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor...

Serenay Sarıkaya Ortaköy'den aldığı lüks daire için kesenin ağzını açtı! 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda Marmaris'ten aldığı yazlık evin ardından şimdi de Ortaköy'de lüks bir siteden ev aldı. 

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

0.79 faizle 10 yıl vade fırsatıyla evini dönüştürmeyen kalmasın! Yüzyılın Dönüşüm projesine yoğun ilgi!

Sağlıksız stoku yenilemek için başlatılan yüzyılın dönüşüm hamlesine ilgi oldukça yoğun. 1 hafta gibi kısa sürede kampanyaya 34 bin 425 binada, 446 bin 577 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. En çok başvuru yapan ilçe Bahçelievler olurken onu Güngören takip etti.

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi!

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunu tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. 

1915 Çanakkale Köprüsü 26 Şubat'ta açılıyor! Büyük gün geldi!

Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan mega proje olan ve 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılmış olan simgelerin köprüsü şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde açılışın 26 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması hedefleniyor.

Double Tree by Hilton Çanakkale bu yıl sonu açılıyor!

‘Double Tree by Hilton Çanakkale’ oteli, Çanakkale'nin merkezinde yükseliyor. İnşaat süreci devam eden otelin bu sene sonunda açılışının yapılacağı öngörülüyor.

Emlak Konut GYO Ortaköy'deki arsasını satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul Beşiktaş Ortaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ni ihale ediyor. İşin ihalesi 5 Mart 2021 Cuma günü saat 11:00'da gerçekleştirilecek.

Gayrimenkulde 21. Yüzyılın trendi yeşil binalar oldu!

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, 'Gayrimenkulde 21. Yüzyılın Trendi: Yeşil Binalar'ı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Yeşilköy'deki pandemi hastanesi 31 Mayıs'ta açılıyor!

Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs tarihinde açılışını duyurduğu hastane inşaatındaki son durum da havadan görüntülendi.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın açılışı ertelendi!

Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Nurtepe İstasyonu'nda inceleme yaptı. İmamoğlu, hattın 19 Mayıs'ta hizmete alınmasını hedeflediklerini ancak koronavirüs salgını süreciyle açılışın ertelendiğini açıkladı...

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi perşembe günü açılıyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği kütüphanenin inşa çalışmaları 2016 yılında başladı. 4 milyon basılı, 120 milyonun üzerinde elektronik yayın ile 550 bin e-kitap ve nadir eserin bulunduğu kütüphanenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirecek...

Emlak Konut Ortaköy'deki gayrimenkulün değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi'nde bulunan toplam 17 bin 131 metrekarfe yüzölçümlü 30 ada 74, 75, 76, 77, 78 ve 104 parsel sayılı taşınmazların değerleme raporunu yayınladı...

ortaköy açılışını kim yapacak Haberi

ortaköy açılışını kim yapacak

'Boğaz'ın incisi', 'Boğaz'ın maşallahı' olarak anılan tarihi Ortaköy Camii, 3 yıllık restorasyonun ardından bugün Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı cuma namazıyla yeniden ibadete açılıyor.


Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıl süresince yürütülen restorasyon çalışmalarıyla tamamen yenilenen Ortaköy Camisi, bugün kılınacak olan cuma namazıyla yeniden açılıyor. Caminin özellikle taş işçiliği açısından göz kamaştıran bir görümüne kavuştuğu vurgulandı. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olan restorasyon kapsamında dış cephelerde mikro kumlama yöntemiyle temizlik yapıldı. 1853'te Sultan Abdülmecit Han tarafından mimar Nigoğos Balyan'a yaptırılan Ortaköy Camisi, kubbesindeki aleminden zeminine kadar baştan aşağıya ele alındı. Daha önceki onarımlarda kullanılan çimento harçlar kaldırılarak, aslına uygun olan horasan harcı kullanıldı. Caminin yıpranan ahşap kısımları yenilenirken minarenin alemlerindeki kurşunlar da düzenlendi. Ayrıca caminin kalem işi bulunan yüzeyleri de elden...