30 / 04 / 2024

Ortaköy Camii ibadete açıldı mı

Ortaköy Camii ibadete açıldı mı

Ortaköy Camii yeniden ibadete açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın sponsorluğunda restore edilen Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi'nin açılışını yaptı.

Ortaköy Camii bugün ibadete açılıyor!

Sultan Abdülmecid tarafından 161 yıl önce Ortaköy kıyısına yaptırılan Büyük Mecidiye Camisi'nin, "cerrah ve kuyumcu" titizliğiyle 3 yıl süren restorasyonu tamamlandı. Ortaköy Camii bugün cemaatine kavuşacak.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Çorum Türkler Köyü Camii açıldı!

Çorum merkeze bağlı Türkler Köyünde yapımı tamamlanan köy camii, düzenlenen programla ibadete açıldı.

Aydın Efeler'de TOKİ Camii ibadete açıldı!

Aydın'ın Efeler ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların projesinde yer alan camii ibadete açıldı. Efeler Zeybek mahallesinde bulunan 650 konutlu TOKİ evlerinde oturan 2 bin 500 vatandaş 7 yıl sonra camiye kavuştu.

Ortaköy Camii'nin benzeri Havana'ya inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortaköy Camii'nin benzerini Havana'ya yapma projesini Küba lideri Castro'ya da açtı. Erdoğan, "Teklife sıcak baktılar, Havana olmasa bile başka bir şehirde yapabiliriz" dedi.

Fenerium, Ortaköy'de dalya diyecek!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürünlerini Türkiye’nin her köşesindeki taraftarlarına ulaştırmayı amaçlayan sektörünün lider markası Fenerium, çok yakında dalya demeye hazırlanıyor. Fenerium 100. mağazasını Beşiktaş Ortaköy'de açacak. Peki ne zaman?

ADÜAŞ, Beşiktaş Ortaköy'de arsa satıyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Beşiktaş Ortaköy Mahallesi 1382 ada 15 parselde (1/3 hissse) kayıtlı taşınmazını satışa çıkardı. İşte Beşiktaş Ortaköy'deki ADÜAŞ arsasının satış tarihi ve geçici teminat tutarı...

Beşiktaş Ortaköy'de satış memurluğundan 1.1 milyon TL'ye satılık daire!

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Beşiktaş Ortaköy'de yer alan Arzu Sokak'taki 55 yıllık binada bulunan giriş kattaki daireyi satışa çıkarıyor. İhalesi; 16 Aralık Salı günü yapılacak.

Ortaköy Bestekar Şevki Bey Mahallesi böyle kuruldu!

İstanbul Beşiktaş'ta Ortaköy Mahallesi'nin Bestekar Şevki Bey Sokak olarak anılan bölgesi, 1949 yılında mahalle olarak kurulmak istendi... Peki nasıl? Kaç konut planlandı? Mahalle kurma fikri kimden çıktı? İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

1949 yılında Ortaköy sırtlarında yeni bir mahalle kurulacakmış!

1949 yılında Balmumcu Çiftliği civarından başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediye müracaat ederek 192 adet evden meydana gelecek yeni bir mahallenin kurulması için Belediye'ye müracaat etmiş.

1948 yılında Ortaköy'de kagir bir ev 7 bin liraya satılacakmış!

1948 yılında Ortaköy'de 3 katlı, 6 odalı bir ev 171 adet altın parasına, 7 bin liraya satılacakmış. Feneryolu'nda iki dönüm bahçe içinde bir köşk ise 22 bin 500 liraya satılacakmış.

Beşiktaş Ortaköy'de icradan 875 bin TL'ye satılık bina!

İstanbul 10. İcra Müdürlüğü; Beşiktaş Ortaköy'de yer alan arsanın 7/32'lik hissesini 875 bin TL'ye satıyor. İhalesi; 12 Ocak 2015 günü saat 10:00 - 10:10 arasında yapılacak.

Ortaköy'de metrekaresi 4 liradan satılık arsa!

İstanbul Beşiktaş'ın köprülü camili fotoğrafıyla meşhur mahallesi Ortaköy'de bir arsa metrekaresi 4 liradan satışa çıkarılmış. 406 metrekare arsaya 1626 lira muhammen bedel belirlenmiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ı

1948 yılında Ortaköy'de 406 metrekare arsa 1.626 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında Ortaköy, açık artırma usulüyle satılacak 406 buçuk metrekare arsa için biçilen değer bin 626 liraymış. Kumkapı'da ise 168 metrekare arsa 2 bin 352 lira bedelle satılacakmış.

Ortaköy Camii ibadete açıldı mı Haberi

Ortaköy Camii ibadete açıldı mı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi talebine ilişkin "Yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım ama teravih namazlarında değil, bayram namazlarında değil, sabah namazlarında dolduralım. Onları bir halledelim, ondan sonra gerisi gelir, önce onu bir halledelim" dedi. 


Başbakan Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın sponsorluğunda restore edilen Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi'nin açılışını yaptı.


Açılışa, Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da katıldı. 


Katılımcılarla birlikte cuma namazını camide kılan Erdoğan, daha sonra camide incelemelerde bulundu, yetkililerden restorasyon hakkında bilgi aldı. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,...