30 / 04 / 2024

ortaköyde ilk yerleşmeler

ortaköyde ilk yerleşmeler

1949 yılında Balmumcu Çiftliği civarından başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediye müracaat ederek 192 adet evden meydana gelecek yeni bir mahallenin kurulması için Belediye'ye müracaat etmiş.

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Yeşil GYO ilk 9 ayda 16.1 milyon TL hasılat elde etti! Innovia 4 projesinde son durum netleşti! 

Yeşil GYO tarafından 2023'ün ilk 9 ayına ilişkin faaliyet bilgileri ve gelişmeler açıklandı. Peki Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

Dünyaya bir ilk! Dolara karşı oluşturulan ortak para birimi BRICS’in banknotu yayımlandı!

Rusya'nın Güney Afrika Büyükelçisi Ilya Rogachev, Birleşik Arap Emirlik'li mevkidaşına sembolik BRICS banknotu hediye etti. Bu sayede, ilk sembolik BRICS banknotu görücüye çıktı.

Fiat Egea satışlarda açık ara zirveye yerleşti: 2023 ilk yarısında en çok satan ikinci el araç oldu!

Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars, 2023'ün ilk yarısında en çok satılan 10 araç modelinin zirvesinde Fiat Egea'nın yer aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Doların 6 gün sonra geleceği seviye ortaya çıktı! Doları olanlar uyanık olun! Bu rakam bir ilk olacak!

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala döviz tazrafındanki gelişmeler yakından takip ediliyor. Yatırımcıların ortak konusu olan doların ne olacağı ise araştırılıyor. Bu kapsamda uzmanlardan dolar yorumları da gelmeye devam ediyor. Doların 6 gün sonraki seviyesi ortaya çıktı! Doları olanlar  uyanık

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürerken, talepler masaya geldi. Tekliflerin bir tanesi öne çıkarken, bayramlarda ikramiye ödemesi yapılacağı öğrenildi. Belediye işçileri de bu kapsamda masaya geldi. İşte son gelişmeler!

İslam Memiş 'Kaçınılmaz' dedi ve açıkladı! Gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti

Altın piyasasında flaş gelişmeler yaşanıyor. Piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında ilk defa bu rakamı telaffuz etti. İşte tüm detaylar...

Altında kıyametin kopacağı tarihler peş peşe açıkladı! Bu rakamlar ilk kez verildi! Tüm bildiklerinizi hemen unutun

Altının onsundaki düşüş haftanın ilk gününde gündeme yerleşti. Altın aşağı yönlü hareket ederken dünyaca ünlü ekonomistlerden peş peşe açıklamalar geldi. Öyle rakamlar açıkladılar ki bu zamana kadar bu rakamlar hiç açıklanmadı. İşte o altın yorumu...

Petrol piyasasında deprem! Aylar sonra bir ilk yaşandı! İşte son gelişmeler!

Petrol, yatırımcıların ABD bankacılık sektöründe yaşanan türbülansla beraber talep görünümünü değerlendirmesiyle 90 günün en düşük kapanış seviyesinden yükselmesi sonrası Aralık 2021’den bugüne ilk defa 70 doların altına geriledi.

Elinde euro olanlar hemen baksın! Euro için ilk sinyal geldi! 1 euronuz bile varsa hazır olun! Euro böyle olacak!

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca kişinin odağında olmaya devam ediyor. Euronun yükselip yükselmeyeceği merak konusu. Peki euro ne olacak? Elinde euro olanlar hemen baksın! Euro için ilk sinyal geldi! 1 euronuz bile varsa hazır olun! Euro böyle olacak!

Altın fiyatları yerle bir oldu! Bu rakamları gören tarumar oldu! Hemen bakın! 11 Şubat 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları 11 Şubat Cumartesi günü küçük ve büyük ölçekli yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde yerle bir oldu. Bu rakamları gören tarumar oldu! Hemen bakın! 11 Şubat 2023 canlı altın fiyatları.

ortaköyde ilk yerleşmeler Haberi

ortaköyde ilk yerleşmeler




Ortaköy sırtlarında


Bahçeli evlerden mürekkep bir mahalle kurulmak isteniyor.


  Ortaköy'de Balmumcu Çiftliği civarında başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediyeye müracaat ederek, bu mevkide 192 bahçeli evden mürekkep Bestekar Şevki Bey Mahallesi ismiyle bir mahalle tesisini teklif etmiştir. Bu evler bahçe içinde ve birbirlerinin manzarasını kapamıyacak şekilde bir veya iki katlı olacaktır.

  Mahallenin planında küçük bir çarşı, karakol ve nahiye binası için arsalar ayrılmıştır. Ayrıca mahallenin merkezi kısmında 4000 metre murabbalık bir arsa da ilkokul yeri olarak ayrılmıştır. Planda muhtelif yollar da vardır.

  Şehirdeki mesken buhranını göz önünde tutan Belediye, bu teklifi tasvip etmektedir. Yeni mahallenin kurulmasına...