19 / 05 / 2024

ortası delik kuleler

ortası delik kuleler

Feng Shui yaşam sanatı Hong Kong kültüründe önemli yere sahip ve mimariyi çok etkiliyor.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?

İnanılır gibi değil ama gerçek! Depremin tam ortasındaki o ilçede tek bina dahi yıkılmadı! İşte nedeni!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremden sonra çok çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Deprem bölgesinin tam ortasında yer almasına karşın o ilçe belediyesinde tek bir binanın dahi yıkılmadığı ortaya çıktı. Peki neden ve burası hangi ilçe belediyesi? İşte yanıtlar…

Altın yıl ortasında bu kadar olacak! Duyan cüzdanını alıp kuyumcuya ışınlanacak! Şimdi umursamayan sonra pişman olur!

Altın yıl ortasında bu rakamı görecek. Bu haberi duyan cüzdanını çantasını alan kuyumcuya ışınlanacak. Ekonomisti dinlemeyen sonra çok ama çok pişman olacak. İşte altının yıl ortasında göreceği o rakam...

Osmangazi Köprüsü'nde 40 bin araçlık geçiş garantisi yıl ortasında tutturulacak! 

Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, Osmangazi Köprüsü’nden günde geçmesi garanti edilen 40 binlik aracı senenin ortasında tutturacaklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Öğrenciler, ay ortasında parasız kalma derdine son! Ziraat Bankası harçlık avans veriyor!

Ziraat Bankası, pek çok üniversite öğrencisinin yaşadığı bütçe problemine çözüm getirmek için faydalı bir uygulama başlattı. Ay ortasında parasız kalma derdine son verecek uygulama, burslu okuyan öğrencileri çok sevindirecek.

Skoda Kamiq’e Kasım ayı ortasında büyük zam geldi! İşte 20 Kasım 2022 fiyat listesi…

Skoda’nın ilk kompakt SUV modeli olan Skoda Kamiq, kasım ayı ortasında büyük bir zam yapılarak yeni fiyatıyla satışa sunuldu. İşte Skoda Kamiq 20 Kasım 2022 fiyat listesi…

Mango’da sezon ortası: yüzde 50 indirim! Mango 26 Eylül fiyat listesi

Trend giyim markası Mango sezon ortası indirimlerle karşımızda. Birçok ürüne indirim yapan giyim markası, tüm kategorilerde yüzde 50’ye varan indirim yaptı. İşte sezon ortası ürünler..

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ortasında açılacak!

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

İnsay Yapı'dan şehrin ortasında müstakil yaşam akımı!

İnsay Yapı, Pendik'te hayata geçirdiği Ondörtüç Pendik projesiyle konutta 'Şehrin ortasında müstakil yaşam' akımı başlattı.

Eylül ayı ortasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Kredi faiz oranlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Peki Eylül ayı ortasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesi ile konuta olan talep arttı. Peki 0.64 faizli konut kredisinde ödeme planları nasıl? Haziran ortasında konut kredisi faizleri ne oldu?

ortası delik kuleler Haberi

ortası delik kuleler

Çin Halk Cumhuriyeti'nin güney kıyısında bulunan Hong Kong'un mimarisinde binaların ortasında bulunan delikler dikkat çekiyor. 


Hong Kong'daki binalardaki boşlukların çok eskilere dayanıyor. Bu boşlukların iki anlamı var.


Çin inancına dayanan mimari akımdaki boşluklar, ejderhaların geçebilmesi için bırakılıyor.


Hong Kong kültüründe önemli yere sahip olan Feng Shui yaşam sanatı, bina inşaatını da etkiliyor. 


Yeni...