05 / 05 / 2024

Oruç Baba Türbesine nasıl gidilir

Oruç Baba Türbesine nasıl gidilir

Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaata tepki yağdı. Ramazan ayının ilk iftarının açıldığı Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi yaklaşık 3 milyar TL’ye mal oldu!

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci etap kapsamında 618 adet konutun temel atma töreni 9 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacağı duyuruldu.

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Mehmet Ballıbaba kimdir? Nerede okudu? Kiler GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor?

Mehmet Ballıbaba ne zaman doğdu? Kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına ne zaman başladı? Hangi şirketlere üst düzey yönetici olarak çalıştı? İşte Mehmet Ballıbaba ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Babalar Günü'nde Leapmotor'dan T03 alımlarında şık jest: ''Babaları baba yapan anneler''e tektaş yüzük hediye!

Leapmotor, Türkiye pazarına sunduğu son teknolojik araçlarıyla dikkat çeken yüzde yüz elektrikli araç üreticisi, Babalar Günü'ne özel bir kampanya düzenliyor. Şirket, T03 modeli satın alan müşterilere "babaları baba yapan tüm annelere" tektaş yüzük hediye edecek.

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? Ölen anne ve babanın emekli maaşı kime bağlanır? Ölüm aylığı şartları...

'Ölen babanın ve annenin emekli maaşını kimler alabilir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki anne ya da babanın ölmesi halinde emekli maaşı kime kalır? Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? İşte o soruların yanıtları...

Orinsa İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Orinsa İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Recep Oruç tarafından kuruldu.

Anne baba hayattayken reddi miras yapılabilir mi?

Reddi Miras; miras bırakanın vefatı sonrasında yasal mirasçıların veya atanmış mirasçıların ölen kişinin tüm borç ve alacakları ile birlikte reddetmesi olarak ifade ediliyor. Peki, anne baba hayattayken reddi miras yapılabilir mi?

General Solutıons İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

General Solutıons İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Charıf El Baba ve Visam Hasan ortaklığında kuruldu.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri'ye bağlı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç projenin 200 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi. 

Veli Ağbaba'dan inşaat malzemelerinin fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, inşaat sektöründe yaşanan krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye ekonomisinin inşaat sektörüne büyük ölçüde bağımlı olduğunu altını çizen Ağbaba, inşaat malzemelerinin fiyatlarına değindi "Bir yılda yüzde 100'ü aşan artışlar var” dedi.

Türkiye'de 61 bin 736 esnaf kepenk indirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’de yüzde 21.7’lik büyüme olduğu bu dönemde, en az 61 bin 736 esnaf kepenk kapatırken, 2021 yılının Ocak-Ağustos aylarında ise en az 48 bin şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de iflas ederek kapandı” diye konuştu.

Oruç Baba Türbesine nasıl gidilir Haberi

Oruç Baba Türbesine nasıl gidilir

Ramazan ayının ilk iftarının açıldığı Oruç Baba Türbesi'nin bulunduğu arazide yapılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. İmar planında sosyal tesis alanı olarak gösterilen arazide, Oruç Baba Türbesi Parkı'na gelenlere 08.00-24.00 arasında hizmet veren kafenin birkaç gün önce kaldırıldı ve kapılar zincirlendi. Mahalle halkı, yapılan çalışmalara ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, alanın yeşil alan ve çocuklar için oyun parkı olarak kullanılmasını istediklerini dile getirdi. 


Belediye açıklaması 


Fatih Belediyesi ise akşam saatlerinde bir açıklama yaparak, "Söz konusu yerin mülkiyeti Vakıflara aittir. Tarihi eser olup olmadığına bakılacak, varsa ihya edilecektir"...