20 / 05 / 2024

OSB atıl alan tahsisi

OSB atıl alan tahsisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "OSB'lerde 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildi" dedi.

TL'nin değeri her geçen gün erozyona uğruyor! Peki paradan sıfır atılır mı? İslam Memiş'ten olay yorum

İslam Memiş, BTCHaber’de yer alan yazısında son dönemde gündeme gelen "Paradan sıfır atılır mı?" tartışmasını kaleme aldı. İşte İslam Memiş'in o yorumu...

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

OSB'lerdeki atıl arsalara SEİS'ten öneri!

SEİS Başkanı Metin Demir, OSB'lerde atıl durumda bulunan arsalara fabrika yapılıp uygun koşullarda KOBİ'lere satılması önerisinde bulundu.

Atıl araziler tarıma kazandırılacak!

Türkiye'de 24 milyon hektar tarım alanının 2 milyon hektarı atıl durumda olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, atıl arazilerin tarıma kazandırılacağını söyledi.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Trabzon Öğretmenevi'nin temeli atılıyor!

Toplam 6 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Trabzon Öğretmenevi projesinin temeli atılıyor.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Atıl Kutoğlu, Altstadt Vienna'nın odalarına imza attı!

Dünyaca ünlü isimleri giydiren Türk modacı Atıl Kutoğlu, Viyana'da yer alan Altstadt Vienna’nın odalarını tasarladı.

İstanbul'daki 8 OSB yıl sonunda taşınacak!

İstanbul'da yer alan 8 OSB yıl sonunda taşınacak. 60 bin işletmenin faaliyet gösterdiği OSB'lere 75 ile 200 bin TL arasında hibe destek verilecek.

Çorlu'daki boş parseller atıl durumdan kurtulacak!

Çorlu Deri İhtisas OSB, karma statüye geçti. Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman, boş parsellerin atıl durumdan kurtulacağını söyledi.

Sakarya Hendek Park'ın temeli atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından Hendek’e müjdesi verilen yeni yaşam alanı projesinin temeli kısa süre içerisinde atılıyor.

Balıkesir Yeni Karesi Projesi'nin temeli yarın atılıyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile kurulan BALTOK, yeni vizyon kenti Balıkesir’de kentleşme alanında dev bir hamle olan Yeni Karesi projesinin temelleri yarın atılıyor.

OSB atıl alan tahsisi Haberi

OSB atıl alan tahsisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildiğini bildirerek, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.


Işık, OSB'lerde iptal edilen parsellere ilişkin açıklamalarda bulundu.


OSB Kanunu, Uygulama Yönetmeliği gereği ve bakanlık genelgesi ile tüm illerdeki mevcut OSB'lerin parsel tahsis, satış, devir işlemleri, ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir raporlandığını anlatan Işık, "Valilikler koordinatörlüğünde oluşturulan komisyon marifetiyle OSB'lerde yapılan parsel tahsis, satış, devirleri ile ruhsat ve izinlerin mevzuata uygunluğunun, devirlerde muvazaa olup olmadığının ve satış fiyatlarının objektif kriterlere uygun olup olmadığının denetlemesi için izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekli görülmüştür" diye konuştu.


Söz konusu genelge kapsamında illerde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla, gelen bilgiler ışığında iptal...