29 / 04 / 2024

osb bedelsiz arazi tahsisi

osb bedelsiz arazi tahsisi

200 bin kişiye iş kapısı açacak olan organize sanayi bölgelerine yönelik bedelsiz arazi tahsisi düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar belli oldu. Bedelsiz arazi tahsisi düzenlemesi 512 ilçeyi kapsıyor. 

OSB'lerde bedelsiz arazi müjdesi!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, organize sanayi bölgelerinde yer alan parsellerin istihdam şartı ile tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edecek. İşte aranan tek şart...

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis süresi uzatıldı!

Organize sanayi bölgelerinde (OSB) bulunan parsellerin tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilme uygulamasının 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmasına karar verildi. 

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 

Van'ın Erciş ilçesinde 517 dönüm arazi üzerine kurulan OSB'de yer tahsisi için kura çekilişi yapıldı. 

Kahramanmaraş'ta sanayiciler yatırım için arazi arayışında!

Tekstil İhtisas OSB Başkanı Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş'ta yatırım yapmak isteyen sanayicilerinin arazi bulamadığını dile getirdi. 

Ankara Kalecik'e tarıma dayalı OSB projesi!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’nun katılımıyla Kalecik’te düzenlenen tarım toplantısında ilçede yapılması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgesi de (OSB) gündeme geldi. 4 bin dönümlük bir arazi üzerinde yapılması planlanan OSB’nin hayata geçirilmesiyle bölge halkına önemli kat

İkitelli OSB için yeni arazi arayışı!

İkitelli OSB Başkanı Mahmut Aydın, İkitelli OSB olarak yeni yatırım arazisi arayışında olduklarını bildirdi. Aydın, ''İstanbul'a yakın illerden birinde 4 milyon metrekarelik OSB arazisi arayışımız var'' diye konuştu.

TK Sera, Ankara Polatlı 2. OSB'de tesis inşaatına başladı!

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "Ankara Polatlı 2. OSB'de, 37 bin metrekare arazi üzerinde, 5 bin metrekare kapalı alan olarak soğan depolama ve işleme tesisi inşaatına başladık" diye konuştu.

Başkent OSB'de lojistik merkezi kuruluyor!

Ankara'yı Anadolu'nun limanı yapacak "Lojistik Merkezi" projesi Başkent OSB tarafından yürütülüyor. Lojistik merkezi, demiryolunun ana hattı üzerinde ve 700 dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor...

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

Balıkesir'in en büyük ilçesi Dursunbey’de bin 20 dönüm üzerine kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi bedelsiz arsa tahsisi ve 4. derece teşviklerle yatırımcılara bedelsiz olarak arsa tahsis ediyor...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

osb bedelsiz arazi tahsisi Haberi

osb bedelsiz arazi tahsisi

Türkiye'de sayıları 311'e ulaşan organize sanayi bölgelerin gerek sayılarının artması gerekse istihdama katkı sağlamaları amacıyla son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler arasında en önemlilerinden biri olan OSB'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz parsel tahsisi uygulamaları, ilk olarak 2004-2010 yılları arasında başladı. Ardından 2011-2017'de devam eden uygulamayla, sanayi bölgelerindeki yaklaşık 5 bin parsel yatırımcılara tahsis edildi.

Organize sanayi bölgelerindeki arazilerin bedelsiz olarak yatırımcılara verilmesinin önünü açan düzenlemeyle ilgili detaylar da belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile geçtiğimiz Mayıs ayında yürürlüğe giren Organize Sanayi Bölgesi arazilerinin istihdam şartıyla, tahsisine ilişkin yönetmelikte bulunan bedelsiz kısmına 205 adet ilçe daha eklendi.

512 ilçede bedelsiz arazi müjdesi

Geçtiğimiz Mayıs ayında yayımlanan kararnamede bedelsiz arazilerin verildiği 5 ve 6. derece kademe gelişmiş ilçelere, 4. kademe gelişmiş ilçeler de eklendi. Yapılan...