04 / 05 / 2024

OSB dönüşüm

OSB dönüşüm

OSB’ler 2017 yılı için hedef büyüttü. OSB'lerde dönüşüm hamlelerinin de katkısıyla yıl sonuna kadar bir milyon ilave istihdam sağlanacak. Yatırımlar için kamudan da 1 milyar dolar kaynak ayrıldı.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Sanayicilerin teknolojik dönüşümüne yeni nesil OSB modeli!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve BM Kalkınma Programı tarafından hazırlanan "2023'e Doğru Türkiye'de OSB'lerin Dönüşümü" raporu, sanayicilerin yüksek kaliteli altyapı ortamını nedeniyle OSB'leri tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Ordu 2. OSB 800 dönüm alan üzerine kurulacak!

Altınordu ilçesi Karaağaç Mahallesi ile Ulubey ilçesi Güzelyurt ve Eymür Mahallesi sınırları içerisinde inşa edilecek olan Ordu 2. OSB 800 dönüm alana sahip olacak.

Gürsu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB bünyesindeki kaçak yapılaşmadan doğan konutları bölge dışına çıkarmak için Gürsu Belediyesi ile ortak kentsel dönüşüm projesine başlıyor.

OSB'lerde dönüşüm 3 yılda tamamlanacak!

OSB’ler 2017 yılı için hedef büyüttü. OSB'lerde dönüşüm hamlelerinin de katkısıyla yıl sonuna kadar bir milyon ilave istihdam sağlanacak. Yatırımlar için kamudan da 1 milyar dolar kaynak ayrıldı.

Ordu Ünye OSB, 500 dönüm arazi üzerine kurulacak!

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş: “Ünye’nin 30 yıllık hayali olan Organize Sanayi Bölgesini 550 dönüm arazi üzerine kuruyoruz. Ayrıca Ordu ve Fatsa ilçemize de OSB yatırımları ile bölgemizde 15 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız." dedi.

Antalya OSB 900 dönüm büyüyecek!

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin 2017 yılı tahmini bütçesi 189 milyon 815 bin TL olarak belirlenirken, bölgenin 900 dönüm daha büyütülmesine karar verildi.

Silvan Barajı 2,5 milyon dönüm araziyi sulayacak!

Silvan Barajı tamamlandığında Diyarbakır’da 2.5 milyon dönüm araziyi sulanacak. OSB eski Başkanı ve sanayici Beşir Yılmaz “2 yılda terörden 3 milyar dolar kaybettik. Baraj bitince 5 OSB daha kuracağız” dedi

ASTİM OSB'de 200 dönüm alan yer talep edenlere verilecek!

ASTİM OSB Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş, 2016 yılı içerisinde 200 dönüm arazinin, OSB’den yer talebinde bulunan sanayicilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Kentsel enerjinin dönüşümü OSB'leri harekete geçirdi!

Ankara,İstanbul ve İzmir'de hızlanan kentsel dönüşüm faaliyetleri OSB'leri de harekete geçirdi.anayici Girişimci ve Yatırımcı İşadamları Derneği (SAGİYAD), kentsel dönüşüm alanlarında enerji kaynaklarının yeniden yapılandıracak bir proje geliştiriyor..

Kınık OSB'de alıcı bekleyen 40 dönüm arsa kaldı!

İstanbul-İzmir Otoyolu ile Kınık ile Bursa arası 1.5 saate düşerken, ilçe Çandarlı'daki Kuzey Ege Limanı'na çok daha yakınlaşacak, Kınık OSB'de parsellerin tamamı satılırken, alıcı bekleyen 40 dönüm arsa bulunuyor...

MARZİNC Karabük OSB'ye geri dönüşüm tesisi kuracak!

Marmara Geri Kazanım (MARZİNC) Türkiye’nin önemli sanayi tesislerine geri dönüşüm projeleri yapmaya devam ediyor...

Murat Binark: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark: "Kentsel dönüşüm çok önemli. Şehrin merkezinde herkesin oturmak isteyeceği bölgeleri tamamen yeniden oluşturacak modern bir çevreye kavuşmak gerekiyor" dedi  

OSB dönüşüm Haberi

OSB dönüşüm

Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) yaygınlaşması istihdamı da yatırımları da artırdı. Üreticiler OSB'lerde işlerini büyütmek için harekete geçti. 


Marmara ve Ege Bölgelerinde OSB'lerde dönüşüm hareketliliği başladı. Tesislerinin taşınma ve dönüşüm planları birer birer uygulamaya geçiyor. Bu kapsamda bazı OSB'ler kapanırken bazıları taşınacak.


Dönüşüm kapsamında Endüstri 4.0'a uyumlu 30 yeni OSB de kamu kaynakları ile hayata geçirilecek. İstanbul'daki 8 OSB, 2017 sonunda taşınacak. 


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülecek dönüşüm projesi 3 yılda tamamlanacak. Dönüşüm için kamudan 1 milyar dolar alt yapı bütçesi ayrıldı. Proje dahilinde 1 milyon yeni istihdam hedefleniyor.


Sanayiciler kendi yatırımları ile de önemli bir değişim süreci başlattı. İstanbul İMES'te, büyüyen ve kabına sığmayan firmalar için Yalova ve Bandırma'da iki ayrı OSB yapılıyor. İkitelli'deki firmalar için de Tekirdağ, Kapaklı ve Hadımköy...