10 / 08 / 2024

osb ihracat

osb ihracat

Sabah Gazetesi muhabiri Metin Can'ın haberine göre; Avrupa Birliği'ne ihracatta OSB'de üretim şartı geliyor. 2015 sonunda zorunlu hale gelecek uygulamadan çoğu sanayici habersiz. Sektör temsilcileri AB'yi çifte standartla suçluyor.

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

Adnan Ünverdi: OSB'de yer bulamıyoruz!

Pandemide ihracatını artıran tek şehir olduklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, "OSB'de yer bulamıyoruz" dedi.

Ankara'da OSB sayısında rekor hedef!

OSB'leri, üniversiteleri ve teknoloji geliştirme bölgeleriyle Türkiye'nin ihracatında önemli rol oynayan başkent Ankara, 2020 hedefini daha da büyüttü.

Kayseri'ye ihtisas OSB'ler geliyor!

Kayseri'ye ihtisas OSB'ler geliyor. Kayseri, bu sene e-ticaret kanallarının artması ve ihtisas OSB'lerinin devreye girmesiyle 2.2 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor..

AHK, Antalya OSB'de fabrika açtı!

AHK, Antalya OSB'de ikinci fabrikasının temelini attı. Firma, yılsonuna kadar 40 milyon dolar ihracat, 210 milyon lira ciro hedefliyor.

Samsun'un yeni bir OSB'ye ihtiyacı var!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentteki organize sanayi bölgelerinin yetersiz olduğunu belirterek, "Samsun'un ihracatını, üretimini ve istihdamını artırmak istiyorsak, yeni bir OSB'yi kentimize mutlaka kazandırmalıyız" dedi.

Türkiye’nin ilk ilçe OSB’si İnegöl’de!

İnegöl OSB, Türkiye’nin sanayi devlerine ev sahipliği yapıyor. Yılda 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilen İnegöl OSB’nin bu başarısında tekstil ve mobilyaağaç ürünleri sektörlerinin önemli payı bulunuyor.

Batman yeni gümrük binası, OSB'nin çehresini değiştirecek!

8430 Metrekarelik alana idari hizmet binası ile sosyal tesislerin yapılacağı yeni gümrük sahası OSB’nin çehresini değiştirecek. Batman’da geçen yıl 34 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Osmaniye OSB Erzin Limanı ile ihracatını arttıracak!

3'üncü etapla istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen Osmaniye OSB, Erzin Limanı projesi ile ihracatına ivme kazandıracak. İskenderun Limanı'nın 2 katı büyüklükte olması planan liman projesinin inşaatına yakında başlanacak

Erzin Limanı Osmaniye OSB'nin ihracatını artıracak!

3’üncü etapla istihdamını 25 bin kişiye çıkarmayı hedefleyen Osmaniye OSB, Erzin Limanı projesi ile ihracatına ivme kazandıracak. İskenderun Limanı’nın 2 katı büyüklükte olması planan liman projesinin inşaatına yakında başlanacak

Gebze OSB Türkiye ihracatının yüzde 3.3'ünü karşılıyor!

Türkiye'nin en büyük üretim üslerinden Gebze OSB 143 firmayla 22 bin kişiye istihdam sağlıyor. Fiziki altyapısı ve sunduğu hizmetlerle gelişmiş ülkelerin teknoparklarıyla boy ölçüşüyor.

İnegöl OSB'nin ihracat hacmi 1 milyar dolar!

Yıllık ihracat hacmi 1 milyar dolara ulaştı. Bu yıl içinde tamamlanması planlanan atık su arıtma ve atık çamur kurutma tesisi yatırımıyla kapasite günlük 165 tona ulaşacak.

İMES Sanayi Sitesi 100 ülkeye ihracat yaptı!

Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgeleri ( OSB ) arasında yer alan İMES, dünyada sanayinin yeni nesil süpermarketi olarak anılmaya başladı. 100 ülkeye ihracat yaptı.

osb ihracat Haberi

osb ihracat

Türkiye' deki üretim yapan binlerce tesis için Avrupa Birliği'ne (AB) ihracatta yeni bir dönem başlıyor. Üç yıl aradan sonra müzarekelere başladığımız AB'nin müktesebatında sanayiciye kötü haber geldi. Çünkü bu müktesebata göre AB'ye ihraç edilecek ürünlerin OSB'lerde üretilmesi zorunluluğu var. Buna göre 2015 sonuna kadar üretimini OSB'de yapmayan firmalar, Avrupa ülkelerine mal satamayacak. AB'nin çevre, denetim ve enerji verimliliği için aldığı karar kapsamında Türkiye'deki 25 bine yakın tesisin OSB'ye taşınması ya da üretim yaptığı bölgenin Islah OSB statüsü kazanması gerekiyor. Ancak birçok firmanın ise konudan habersiz olduğu belirtiliyor. 


AB ÇİFTE STANDART YAPIYOR 


Sanayicisi ise AB'nin bu dayatmasına tepki gösteriyor. OSB'lerde üretim yapmanın önemine değinen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Selim Yedikardeşler, "Ancak AB bu konuda Türkiye'ye çifte standart...