04 / 05 / 2024

osblerde rant

osblerde rant

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, " Organize sanayi bölgesinde ranta müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse Meclis'e gideceğiz ve kanun değişikliği talep edeceğiz " dedi.

Rant vergisi oranları yenilendi!

Hükümetin üç yıllık yol haritasına yazmadığı imar rantından vaz mı geçildi? Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hayır vazgeçmedik. Belediyeler Yasa Taslağında duruyor. Ancak oranları yeniledik. " dedi.

Hükümet rant vergisini OVP hedeflerinden çıkardı!

Hükümet Orta Vadeli Plan'da kritik bir değişikliğe imza attı. Buna göre rant vergisi olarak belirtilen önemli projelerde değer kazanma sonucu ödenecek vergiye ilişkin açık bir bilgi bulunmadı. Rant vergisi Ali Babacan döneminde çok tartışılıyordu.

Balbey'de rant endişesi!

'Kentsel Yenileme Projesi'nin uygulanacağı Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden Balbey Mahallesi'nde rant endişesi var.Balbey sakinleri, Kentsel Yenileme Projesi ile birlikte tarihi dokunun aynen korunmasını, yaşamlarına aynı şekilde devam etmeyi istiyor.

Yapısal oluşumu etkileyen en önemi unsur imar planı ve rant!

Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin, günümüzde, yapısal oluşumu etkileyen en önemi unsurun imar planı ve rant olduğunu dile getirerek, "Estetik kaygılar ekonomik çıkarlara göre şekilleniyor" dedi

Adana'da FETÖ'ye imar rantı mı sağlandı?

Büyükşehir ve Kozan Belediye Meclisi’nin FETÖ’den tutuklanan zanlılar için imar değişiklikleri yaparak rant sağlamalarına olanak tanıdığı ileri sürüldü. Savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Mehmet Özhaseki: Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, askeri birliklerin taşınması ile ilgili olarak açıklama yaptı. "Askeri arazilerden rant bekleyenler avuçlarını yalar" diyen Özhaseki, kışlaların yeşil alan olacağını söyledi.

İstanbul ve Ankara'nın imar rantından faydalanıldı!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi şehir plancısı Doç. Dr. Zafer Şahin değerlendirmelerde bulundu. Şahin açıklamasında, ''FETÖ’yü imar rantı palazlandırdı'' dedi.

Şerafettin Aşut: Arsa rantıyla yeni Türkiye mucizesi mümkün değil!

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Aşut, “Ülkemizin basit siyasi kavgalara değil, milleti birbirine kenetleyecek büyük hedeflere ihtiyacı var. Arsa rantı ile yeni Türkiye mucizesi yaratabilmek mümkün değil” dedi.

Şişli Belediyesi'nden rant açıklaması!

Şişli Belediyesi 27 Mayıs 2016'da Sabah gazetesinde yayınlanan ve bazı farklı haber sitelerinde de alıntı yapılan "Çat pat rant" haberiyle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan Dursun ali'ye rant tepkisi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi-İskenderpaşa Mahallelerini Koruma Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli’nin rant peşinde olduğunu savundu.

Mehmet Özhaseki: İmar rantına son vereceğiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi.

Fatma Toru: Rant elde etmek isteyenler için şehri kurban etmeyiz!

Kentsel dönüşümün bir rant aracı olmadığını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, rant elde etmek isteyenlerin düşüncesi için şehri kurban etmeyeceklerinin özellikle altını çizdi.

osblerde rant Haberi

osblerde rant

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Organize sanayi bölgesinde ranta müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse Meclis'e gideceğiz, kanun değişikliği talep edeceğiz. Hiç kimse (OSB'de bugün arsa alsam, yarın şu fiyata satarım) diyemeyecek. OSB'de üretim niyeti olmayan adamın eli yanacak" dedi.


Işık, Havelsan İş Ekosistem Buluştayı'nın açılışında, Türkiye'nin coğrafyasının güvenliği zorunlu kıldığını, güçlü bir savunma gücüne sahip olmanın vazgeçilmez olduğunu söyledi.


Türkiye'nin çözüm sürecinin başarılı olması için çok ciddi mücadele verdiğini anlatan Işık, 30-40 yıldır devam eden terörle mücadelenin başarılı bir projeyle sonuçlandırılacağına yönelik inancını dile getirdi. Bu sorunun çözümünün milli idareyle mümkün olabileceğine işaret eden Işık, Türkiye'nin güvenliğinin en önemli önceliği olduğunu vurguladı.


Güney Kore Büyükelçiliğinin etkinliğine katıldığını ifade eden Işık, "Güney Kore Büyükelçisi 'Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur' şarkısını söyledi....