19 / 05 / 2024

osblere teknopark kurulacak mı

osblere teknopark kurulacak mı

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ahmet Kaya, ileri teknoloji üretimler yapılabilmesi için OSB'lerde "Organize Teknopark" adında teknoparkların kurulması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Teknoloji ve Finans Üssü kurulacak!

Uluslararası iyi uygulamalardan faydalanılarak firmalara fırsat eşitliği sağlayan, güvenli bir finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin oluşumu desteklenecek. İstanbul Finans Merkezi bünyesinde bir Finans Teknopark da kurulacak

Dragos'a Teknopark kurulacak! 

Şehir Dragos Kampüsü'nde teknopark kurulması yönünde de faaliyetlerin devam ediyor. Teknoparkta loT, dijitalleşme ve akıllı şehirler temalı dijital FABLAB yer alacak. 

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çankırı ve Kastamonu ile sayının 81 ile yükseleceğini açıkladı.

Tuzla'daki Teknopark projesine Ümraniye Belediyesi'nden destek!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan Başkan Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İstanbul Medeniyet Üniversitesi öncülüğünde kurulacak olan Teknopark projesi görüşüldü.

İnegöl'e teknopark kurulacak!

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle İnegöl’e teknopark kurulacak. Teknoparkla alakalı fizibilite raporu İTSO’da tanıtıldı.

Sarıyer Finans Teknopark projesi 2015'in sonunda açılacak!

Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliği ile kurulacak olan Sarıyer Finans Teknopark projesinin 2015 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Peki Finans Teknopark projesi nerede kurulacak?

Türkiye'nin ilk "tematik" teknoparkı İstanbul'da kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İstanbul Sarıyer'de faaliyet gösterecek. Teknopark, Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliğiyle kuruluyor...

Marmara, Ege ve Başkent'e 3 yeni Teknopark geliyor!

Sanayi Bakanlığı'nın Marmara, Ege ve Başkent'e 3 yeni Teknopark kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bornova’ya Ege Teknopark, Yenimahalle’ye Ankara Teknopark, Kadıköy ve Maltepe’ye ise Marmara Teknopark kurulacak...

Ankara Teknopark'ın temeli 2 ay içinde atılacak!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi (OSB) teknoparkı Ankara'da yapılacak. Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi teknoparkı olacak olan Ankara Teknopark' ın temeli 2 ay içinde atılacak.

Aksa Enerji bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş bugün Kamuoyu Aydınnlatma Platformuna yaptığı açıklamada bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı. Aksa Enerji Üretim A.Ş açıklaması haberimizin içindeki ekte yer alıyor.

Pimaş Plastik bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı. Pimaş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor...

Akfen GYO bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

Akfern Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı. Akfen GYO açıklaması haberimizin içindeki ekte yer alıyor...

Saf GYO bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada bağlantı kurulacak şirket yetkilileri açıkladı. Saf GYO tarafından yapılan açıklama haberimizin içindeki ekte yer alıyor.

osblere teknopark kurulacak mı Haberi

osblere teknopark kurulacak mı

Kaya, yazılı açıklamasında, teknoloji geliştirme bölgelerinde çeşitli buluşlar yapıldığını ancak bunların sanayi ayağı olmadığı için yapılan çalışmaların hayata geçirilemediğini savundu. 


"Teknolojiyi yerinde geliştirebilelim"


Üretim yapılabilmesi için teknoloji geliştirme bölgelerinin (TGB) organize sanayi bölgeleri içinde kurulması gerektiğini belirten Kaya, "Hatta isimleri 'Organize Teknopark' olarak değiştirilmelidir. Bu yeni bir fikir. TGB'lerdeki firmaların da OSB'lerdeki firmalar gibi üretim yapabilmesi gerekir ki teknolojiyi yerinde geliştirebilelim. İcat edilen teknolojiyi, sanayi ürününe çevirebilelim" değerlendirmesinde bulundu. 


Teknolojik açıdan gelişmiş ülkelerin daha hızlı kalkındığına dikkati çeken Kaya, şu ifadeleri kullandı: 


"İçinde teknoparkların olduğu modern OSB'lere ihtiyacımız var"


"Bizde 2023 yılında dünyanın ilk on ekonomisi içerisine gireceksek teknoloji ağırlıklı ürünlere yönelmemiz gerekir. Devlet yetkililerimiz her zaman söylüyor. Türkiye'nin yapmış olduğu ihracatın kilogram fiyatı 2 dolar, Japonya'nın ki 150 dolar. Japonya, Çin, Amerika, Almanya...