08 / 07 / 2024

Dragos'a Teknopark kurulacak! 

Dragos'a Teknopark kurulacak! 

Şehir Dragos Kampüsü'nde teknopark kurulması yönünde de faaliyetlerin devam ediyor. Teknoparkta loT, dijitalleşme ve akıllı şehirler temalı dijital FABLAB yer alacak. 



Kurumlara verdiği açık kaynak yazılımı hizmetinin yanı sıra dijital dönüşüm süreç yönetimi de sağlayan Ret Hat, Türkiye'deki büyümesini sürdürüyor. IBM, Red Hat'i satın alarak bugüne kadarki en önemli satın almalardan birisine imza attı. Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin, yeni dönem plan ve hedeflerini anlattı.

ŞEHİR TTO Incuba.city Kuluçka Merkezi'nde ortalama 5-6 girişim yer alıyor. Üniversitenin odak AR-GE alanlarından loT, dijitalleşme ve akıllı şehirler alanında yaptığı faaliyetlerinin bir teknoloji bağlantı noktası haline getirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda bu odak alanlarında 2019 yılı sonunda Şehir Dragos Kampüsü'nde 'GAP4mSME IPA' projesi kapsamında loT, dijitalleşme ve akıllı şehirler temalı dijital FABLAB kurulacak. Böylece girişimcilerin prototiplerini üretebilecekleri prototip atölyesi imkanı sunulacak.

ŞEHİR TTO Direktörü Halime Usta Yoğun, Şehir Dragos Kampüsü'nde teknopark kurulması yönünde de faaliyetlerin devam ettiğini ifade ediyor. Yoğun, "Şehir Dragos Kampüsü'nde yatırım almış ve büyüme aşamasına gelmiş incuba.city mezunları ile kuluçka aşamasındaki girişimcilerimizi bir araya getirebileceğimiz, deneyim paylaşımı ve ağ geliştirme amaçlı bir organizasyon planlıyoruz" diye konuşuyor.


Geri Dön