16 / 05 / 2024

OSBÜK genel kurulu

OSBÜK genel kurulu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OSB'lerimizi kesinlikle sanayicilerimizin hizmetinde kamusal alanlar olarak görmemiz lazım. Ben OSB'lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Mistral GYO'nun olağan genel kurulu 15 Ekim'de!

Mistral GYO'nun Yönetim Kurulu, 22 Eylül tarih ve 2021/12 no.lu kararı ile şirket Genel Kurulu'nun 15 Ekim 2021 tarihinde saat 14:00'te şirket genel merkezinde toplanmasına karar verdi.

Alramlah Danışmanlık Genel Ticaret İhracat Ve İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Alramlah Danışmanlık Genel Ticaret İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Başakşehir’de  100  bin TL sermaye bedeli  ile Ayman M A H. tarafından kuruldu.

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Peki teklifte neler düzenlendi? İşte ayrıntılar...

Körfez GYO'nun genel kurul toplantısı sonuçları!

Körfez GYO'nun Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Şirketin genel kurulu toplantı tutanağı ve hazirun cetveli KAP'ta yayınlandı. 

Ymn Tr Danışmanlık Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ymn Tr Danışmanlık Genel Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Osamah Alşarafı tarafından kuruldu.

Eskişehir OSB arsa tahsisinde rekor kırdı! 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son 10 yıl içerisinde OSB arsa tahsisinde rekor kırıldığını dile getirerek 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis edildiğini dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

OSBÜK genel kurulu Haberi

OSBÜK genel kurulu

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşunun (OSBÜK) 17'nci Olağan Genel Kurulu, TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlendi. Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ta katıldı.

Anadolu Ajansında yer alan habere göre; genel kurulda konuşan Bakan Varank, Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefinde girişimci ve sanayicilerin büyük görevi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin geniş ve gelişmiş bir OSB tecrübesine sahip olduğunu sözlerine ekleyen Varank, "Bu süreç içinde, OSB'lerimiz, Türk sanayisinin dünyayla entegre olmasını ve rekabet gücümüzün artmasını sağlayacak bir vizyona, hamd olsun kavuştular. Kendilerini büyütmekle kalmadılar, sanayimizin büyümesinde de lokomotif görevi üstlendiler." dedi.

- OSB projeleri için 7 milyar lira kredi 

Bakanlık olarak tahsis edilen uygun yatırım alanları, sağlanan destek ve kolaylıklarla sanayiciler için "eşsiz" bir yatırım ortamı sağladıklarını vurgulayan Varank, şu...